Suđenje kestenjaru

Sinani se i dalje ne osjeća krivim za okrutno ubojstvo

'25.10.2010., Bjelovar - Slucaj Vedzi Sinani, nakon sto je Vrhovni sud ukinuo presudu od 12 godina zatvora za brutalno ubojstvo supruge (17 uboda nozem), slucaj je vracen na Zupanijski sud u Bjelovaru
'Damir Spehar/PIXSELL'
25.10.2010.
u 16:00

I premda je suprugu Renatu usmrtio sa 17 uboda nožem, Vedži Sinani jučer je pred sudom ponovio da se zbog toga ne osjeća krivim

Saslušanjem psihijatrijskog vještaka jučer je na Županijskom sudu u Bjelovaru počelo ponovno suđenje bjelovarskom kestenjaru Vedžiju Sinaniju, optuženom za ubojstvo supruge Renate. Podsjetimo Sinani je u svibnju prošle godine u obiteljskoj kući u naselju Jošine nožem čak 17 puta izbo nesretnu suprugu, nakon toga je ona ipak nekako uspjela pobjeći iz kuće. No, ozljede koje joj je nanio pomahnitali suprug bile su preteške i nažalost nije joj bilo spasa. Preminula je nedaleko od kuće na rukama sina Almira prije nego što je ekipa Hitne pomoći uopće i uspjela doći na mjesto zločina. Za počinjeno djelo Županijski sud već ga je osudio na 12 godina zatvora, no Vrhovni sud je presudu poništio i vratio na ponovno suđenje.

Po ocjeni Vrhovnog suda, prvostupanjski sud je pogriješio jer iz psihijatrijskog vještačenja nije izuzeo svjedočenje sina Almira i njegove nevjenčane supruge Suzane Žeđa, koji su naknadno odlučili iskoristiti zakonsku mogućnost i povući svoja svjedočenja. U jučerašnjem ponovljenom očitovanju psihijatrijski vještak ustvrdio je da njihovi iskazi nisu utjecali na pouzdanost njegovih prosudbi, te da ostaje pri ranije iznijetom mišljenju. Na to je reagirala zamjenica županijske državne odvjetnice ulažući prigovor i tražeći novo vještačenje, što je predsjednica sudskog vijeća sutkinja Sandra Hančić odbila.

No ipak je prihvatila drugi prijedlog optužbe da se na idućem ročištu svakako sasluša sudsko-medicinski vještak. Istodobno je odbila prijedlog odvjetnice obitelji pokojne Renate, koja je tražila da sud uzme na uvid spis iz predmeta koji protiv Sinanija uskoro počinje na Općinskom sudu zbog zlostavljanja supruge pred maloljetnom kćeri. Suđenje je nakon toga prekinuto a iduće ročište zakazano za 10. prosinca, kada bi se ipak trebali pojaviti Sinanijev sin i snaha.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije