Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada odlučuje

Sindikat: Spremni smo na rad ako Vlada ispuni obećanja, znaju što im je činiti

Zagreb: Konferencija za medije  Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
23.07.2023.
u 16:32

Rješenje je sada na Vladi, poručuje SDLSN - sve argumente i modele imaju - ako žele ispuniti obećanje o 1.000 eura neto plaće s 1. siječnjem, znaju što moraju napraviti.

 Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) poručili su u nedjelju da su već od sutra spremni na rad ako dobiju dodatak kojim bi se izjednačili sa svim drugim službama te prijedloge koeficijenta kojima će Vlada ispuniti obećanje o neto plaći od 1000 eura s 1. siječnjem.

Iz sindikata vjeruju da na svim razinama u Vladi sada imaju sve potrebne informacije te da je sada jasno u kakvom su zaostatku prema drugima godinama bili službenici u pravosuđu. "Ako žele ostvariti ono što javno obećavaju već neko vrijeme - a to je prosječna neto plaća za prosječnog službenika od 1.000 eura neto - znaju što im je činiti, sve argumente i modele imaju", poručili su Vladi.

IZ SDLSN-a očekuju, naglasili su, dodatak "kojim bi se izjednačili sa svim drugim službama u ovih šest mjeseci, iako drugi dodatke imaju godinama, te prijedloge koeficijenta s 1. siječnjem kojima će Vlada ostvariti svoja obećanja", a oni "doći do tražene neto plaće". Iznimno im drago da je Vlada, uvažavajući njihove argumente, "shvatila da postoji još zapostavljenih državnih službenika i to ne mali broj".

POVEZANI ČLANCI:

"Podsjećamo, mi smo bili četvrti najlošije plaćeni od 24 kategorije službenika. Ovaj štrajk je omogućio da Vlada uvidi i zaostajanje drugih u sustavu te vjerujemo da će ova dugogodišnja nepravda biti ispravljena svima, ne samo službenicima i namještenicima u sudovima i državnom odvjetništvu, koji su sada u štrajku", naglašavaju. Rješenje je sada na Vladi, poručuje SDLSN - sve argumente i modele imaju - ako žele ispuniti obećanje o 1.000 eura neto plaće s 1. siječnjem, znaju što moraju napraviti. "Sutra možemo krenuti raditi - ako tako odluči Vlada", poručuju.

>> VIDEO Malenica: Pozivam sve koji su u štrajku da se vrate na radna mjesta i prihvate ponudu Vlade

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
21:45 23.07.2023.

Oni su spremni na rad? A kad su to oni radili? Dvadesetak godina rješavali predmete koje bi radnici riješili u 14 dana. Radio sam godinama u državnim institucijama, davno prije, i imali smo obvezu svaki predmet riješiti u roku od 14 dana, u suprotnom nam se skidalo od plaće.

Avatar barba_arba
barba_arba
00:31 24.07.2023.

Ovo nema nigdi, pa zač ne ode policija i vatrogasci u štrajk ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije