Sporni zakon

Sindikati: Ne želimo da čistačice postanu "ugrožena vrsta"

čistačice
Romana Kovačević Barišić
17.02.2011.
u 13:07

Podsjećaju javnost da su nakon rasprodaje nacionalnih bogatstava na red došli i ljudi

Izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima Vlada namjerava izdvojiti dio zaposlenika iz državnih tijela, a riječ je o čistačicama. Glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Siniša Kuhar, na sebi svojstven, ubojit i ciničan način upozorava na moguće posljedice takve odluke.

- Ako se ovakav zakonski prijedlog usvoji, čistačice u državnim tijelima zamijenit će servisi za čišćenje, a država će umjesto uplaćivanja novca za njihove plaće na tekuće račune Ankice, Štefice i Marice uplaćivati na račune tvrtki poput „Rođo“ d.o.o., „SKLAD-ČIŠĆENJE“ d.o.o. i slične - kaže Kuhar i ističe da će čistačice kao zaposlenice vjerojatno ostati u uredu Predsjednika Republike, Vlade ili u Hrvatskom saboru.

- Po kriteriju moguće sigurnosne ugroze koju bi predstavljalo angažiranje vanjskih pružatelja usluga čišćenja, ova ugrožena vrsta sačuvat će se u tim strogo kontroliranim rezervatima gdje će vjerojatno nastaviti veselo skakutati u društvu paunova, ministara i saborskih zastupnika i čistiti nered koji jedni, drugi i treći ostave za sobom - predviđa Kuhar te podsjeća javnost da su nakon rasprodaje nacionalnih bogatstava na red očito došli i ljudski resursi Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije