Širokopojasni internet za pola godine u svim školama i bolnicama te na otocima

Internet škole
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
05.12.2013.
u 13:11

Na treći natječaj HAKOM-a za širokopojasni internet u područjima od posebne državne skrbi i brdsko-planinskim područjima javio se VIPnet. HAKOM je najavio da će za najkasnije za pola godine svi ciljani korisnici imati takav pristup mreži

VIPnet je jedini poslao ponudu za na trećem natječaju za izgradnju širokopojasne infrastrukture na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima - javili su iz Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

HAKOM-ova potpora koja se dijeli na javnom natječaju uključuje brzu internetsku mrežu, razvoj usluga i aplikacija i prateću telekomunikacijsku opremu, a na raspolaganju je 21 milijun kuna, za četiri županije - Bjelovarsko-bilogorsku, Dubrovačko-neretvansku, Krapinsko-zagorsku i Sisačko-moslavačku.

U dosadašnja dva kruga dijeljenja potpora dodijeljeno je 29 milijuna kuna za širokopojasni internet u 15 županija.

-Izgradnja infrastrukture će omogućiti ciljanim korisnicima poput škola i domova zdravlja pristup internetu sa širokopojasnim brzinama, a završetkom programa svi ciljani korisnici u Republici Hrvatskoj na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima imat će mogućnost priključenja na širokopojasni internet s osnovnom brzinom od 2 Mbit/s najkasnije u roku od šest mjeseci, a u razdoblju od 5 godina pristupna brzina se mora povećati na najmanje 30 Mbit/s - poručuju iz HAKOM-a.

HAKOM razvija širokopojasni internet na zaostalim područjima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije