Novi sanacijski upravitelj

Sisačka bolnica najlošija je po strukturi kadrova u zemlji

Novi sanacijski upravitelj Opće bolnice Sisak, dr. Miroslav Dubovečak
Foto: Nikola Čutuk
1/2
06.11.2014.
u 10:32

Razlog leži u činjenici da čak 34 posto zaposlenih čini nemedicinsko osoblje

Sanacijskim upraviteljem sisačke Opće bolnice Dr. Ive Pedišića, nedavno je imenovan dr. Miroslav Dubovečak, specijalist ginekologije i porodništva, javosti dosad poznat kao sindikalni povjerenik, koji je predvodio sisački štrajk liječnika. On je na tom mjestu naslijedio dr. Damira Pahića, koji je dao ostavku nakon sudske presude zbog zloporabe ovlasti, odnosno davanja poslova tvrtki svoga sina mimo natječaja.

Nužna je promjena

Preuzimanjem dužnosti, dr. Dubovečak je odabrao suradnike koje poznaje i s kojima je već ranije surađivao, a proveo je i neke druge kadrovske promjene. Imenovano je više novih šefove odjela, a dio stručnih ljudi je zadržao na funkcijama, i kako kaže, dao im šansu da se dokažu i kao dobri organizatori. O nužnim promjenama i ciljevima nove uprave, uz sanacijskog upravitelja, govorili su i njegov zamjenik dr. Ivan Marijetić, te pomoćnik za kvalitetu Marin Repustić.

- Od mjera i vrijednosti za koje smo se zauzimali kao sindikalni čelnici ne odustajemo ni sada. To su vrednovanje rada medicinskog osoblja, promjena kadrovske strukture, te bolja organizacija rada i tehnička opremljenost. U našoj bolnici je čak 34 posto nemedicinskog osoblja, pa je po odnosu prema medicinskom osoblju naša bolnica najlošija u zemlji. To je veliki problem i to moramo mijenjati - rekao je dr. Dubovečak.Kako kažu u upravi, limit za plaće od HZZO-a, koji iznosi 9,7 milijuna kuna godinama se smanjivao, a samo za plaće 1034 zaposlena, prošli je mjesec isplaćeno 10,3 milijuna kuna.

Borba za opstanak bolnice

Uz stalnu borbu za financije, nova će se uprava zauzimati za opstanak bolnice u postojećem obliku, iako zbog blizine Zagreba prijeti racionalizacija bolničkog sustava. Također, nova će uprava nastojati zadržati sve stručne liječnike, kako bi pacijenti dobili što bolju i stručniju uslugu.

- Ako mi ne opravdamo postojanje bolnice sa svim odjelima, prijeti da se svedemo na hitnu službu, što ne želimo. Jedna od novih mjera će biti i racionalizacija poslovanja. Svjesni smo da to što sam nakon preuzimanja dužnosti presjekao službenu kreditnu karticu, ili što sami kupujemo kavu, neće donijeti neke uštede, ali će biti poruka da moramo mijenjati način ponašanja - kaže novi upravitelj.

Komentara 2

IB
istina_boli
07:38 09.11.2014.

Kazu da u toj bolnici nema seksa. Nikakvo cudo, kad su svi u medjusobnim rodbinskim vezama.

LG
leptirbuba57@gmail,com
19:40 07.11.2014.

kadrovirao bivši župan pok.Brodarac ,a nastavila županica Lovrić sa velikom križinom na leđima pa zato i imamo slučajeva da bivša kranovođa iz sisačke željezare obavlja poslove medicinske struke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije