Marijansko svetište

Sisački biskup Košić blagoslovio kip Gorske Gospe žalosne

petrinja7
Foto: Antun Petračić
1/7
15.08.2013.
u 15:49

Majko Božja Gorska, Isusova mati, sunce naših stradanja, ne prestani sjati! - novo je geslo župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori.

Majko Božja Gorska, Isusova mati, sunce naših stradanja, ne prestani sjati! - novo je geslo župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori, koja je od danas službeno Marijansko svetište Sisačke biskupije. Dekret biskupa mons. Vlade Košića o tome imenovanju pročitan je na svečanoj misi za Veliku Gospu, u nazočnosti više tisuća vjernika. Prije svečane euharistije na otvorenom biskup Košić u dvorištu nove crkve u izgradnji blagoslovio je kip Gorske Gospe od žalosti, autora Tomislava Kršnjavija iz Zagreba.

U propovijedi je najavio  da će se do konca godine postaviti krovište na svetište s izgledom najstarije gotičke crkve iz 13. stoljeća, a ukazujući na izostanak državnih sredstava pozvao vjernike na uključivanje u biskupijsku dobrotvornu akciju „Gradimo zajedno crkvu u Gori“. Vlado Košić zamijerio je državnoj vlasti što na javnim skupovima koristi izraze građanke i građani, bez isticanja Hrvata, a kao primjer naveo vjerničko štovanje Majke Božje – kraljice Hrvata. 

Časnim je nazvao odluku primalje Jage Stojić na priziv savjesti, iako je nečasno dobila otkaz u kninskoj bolnici. Na današnju proslavu Velike Gospe u Gore slila se masa vjernika, najviše hodočasnika u njegovoj 13-godišnjoj službi, procjenio je domaći župnik don Paško Glasnović. Već po tradiciji iz Petrinje je sedam kilometara pješačilo 600 hodočasnika, a s druge strane po istoj državnoj cesti 13 km hodalo oko 300 vjernika iz Viduševca i Gline. Udruga žena Gora- Sibić opet je goste dočekala okrijepom.

>>Nabiskup Barišić čestitao primalji jer je odbila asistirati na pobačaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije