Spomenar

Škole Belaj i Leskovac Barilovićki održavaju ta mjesta na životu

belaj
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/4
16.10.2012.
u 11:09

Obje ustanove uspjele su se održati, unatoč malom broju učenika, a to daje nadu da će u budućnosti situacija ipak biti bolja

U prvom razredu bio je 21 učenik iz četiriju okolnih sela. Torbe su bile od platna, ne ovako kvalitetne kao danas. Imali smo pločice, pisaljke i krpice, a poslije su došle spužvice. Tako smo morali brzo pamtiti nastavni sadržaj. Škola nije imala fasadu, ali je uvijek bila čista.

Čistačice su redovito cijepale i nosile drva za ogrjev – podsjetio je na dane školovanja 72-godišnji Zvonko Spudić povodom obilježavanja 160. godišnjice Područne škole Leskovac Barilovićki i stote godišnjice Područne škole Belaj. Dvije važne obljetnice za OŠ Barilović mnoge su vratile u prošlost i sjećanja na nezaboravne školske dane. U školama su održane priredbe, a u PŠ Belaj postavljena je i izložba fotografija koja svjedoči o prošlim i današnjim vremenima.

 – Iako obje ustanove imalo malo učenika, i dalje su središte Leskovca i Belaja. Održavaju ih na životu. To daje nadu da će se broj školaraca povećavati. Sretni smo što županija i općina prepoznaju važnost ovako malih škola – napomenula je ravnateljica OŠ Barilović Vesna Car.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije