REAKCIJA NA INTERVJU

Škoro oštro o Milanoviću: To je skandalozna poruka. On prvi treba izaći na izbore

Miroslav Škoro i Nenad Matić
22.05.2020.
u 11:31

Nakon brojnih medijskih napisa u kojim se navodilo kako je prodao vlasničke udjele u dvije tvrtke, to je danas potvrdio i on sam.

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Zelene liste Nenad Matić posadili su dva javora, a potom se Škoro osvrnuo na aktualne političke teme. 

Kako je istaknuo, njemu je žao što nije uspjela suradnja s Mostom. 

– Žao mi je, volio bih da smo se dogovorili s Mostom, ali dogodi se to i u životu i u braku da se ljudi ne mogu dogovoriti. Nadam se da to ne znači da ćemo u budućnosti biti jedni protiv drugih, to sam i njima rekao. Za prolivenim mlijekom nema plakanja – naveo je.

Komentirao je i izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da možda neće izaći i glasati na parlamentarnim izborima koji će se održati 5. srpnja ove godine. Smatra da je to skandalozna izjava. 

– Kakva neutralnost, glasovanje je građanska dužnost i obveza! Postoje zemlje gdje se to sankcionira. To je još jedna u nizu njegovih osebujnih poruka. To je skandalozna poruka mladima. Izbori su festival demokracije, on bi se trebao probuditi malo ranije, obrijati, počešljati i prvi izaći na izbore. Da predsjednik države neće izaći na izbore da se ne bi doznalo za koga će se opredijeliti? Pa glasanje je tajno. 

Reagirao je i na Milanovićevu izjavu kako neće razgovarati sa svima koji budu izabrani u Sabor: – Postoje ustavni rokovi i postoje zakonske obveze kojih se predsjednik mora držati. Kako će naš veliki predsjednik i legalist postupiti, to je na njemu. Idemo se koncentrirati na izbore i na budućnost. 

Nakon brojnih medijskih napisa u kojima se navodilo kako je prodao vlasničke udjele u dvije tvrtke, to je danas potvrdio i on sam. 

– HDZ je do sada dobro prolazio u Slavoniji, ali sada više neće – kazao je i pridodao da donedavni član HDZ-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije postao član Domovinskog pokreta, no da su pregovori u tijeku. 

Komentara 24

ST
StariSokol
12:26 22.05.2020.

I ja kažem da je skandalozno da precednik jedne države tako nešto izjavi. Trebao bi precednik otiči u Belgiju pa da vidi da tamo gdje je demokracija više od 100 godina stara izlazak na izbore je svejedno obavezan. Tko ne izađe plaća kaznu. Koliko znam mi smo još daleko do demokracije.Znači ako ništa drugo precednik bi morao od zore do mrako pozivati građane da izvrše svoju dužnost i izađu na izbore.

Avatar Warded
Warded
12:17 22.05.2020.

Bravo Škoro. A gluposti da si ti doveo Milanovića na Pantovščak, je smiješno i komentirati. Ako neizravno i jesi, rezultat je briljantan. Sad se jasno vidi sva glupost ljevice. Nema više skrivanja iza stranke i ministara. Goli king kong i njegovi glasači my mooni....

PS
popevke sAm slagal
12:39 22.05.2020.

U prvom krugu glasao sam za tebe. U drugom sam poništio listić jer si mi ti tako savjetovao. Ovo ti je druga neprimjerena izjava i sada se rastajemo. Pod hitno mjenjaj savjetnike. Milanović je u pravu, u ovoj zemlji nemaš za koga glasati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije