SLUČAJ ARBITRAŽA

Slovenac koji je još više zakuhao odnose: Ne znači da želim rat

Žan Mahnič
Foto: Facebook
16.09.2017.
u 15:48

Žan Mahnič (27), predsjednik slovenskog odbora za obranu, tvrdi da je na sjednici koju je sazvao samo htio doznati ima li slovenska Vlada alternativne scenarije po kojima bi vojska Slovenije pomagala policiji na granici

To što sam zakazao održavanje sjednice o spremnosti slovenske vojske na eventualni mogući sukob ne znači da želim ili zazivam rat. To je školski primjer lažne vijesti koju je plasirao premijer Miro Cerar kako bi učvrstio svoju političku poziciju – rekao je za 24 sata Žan Mahnič (27), predsjednik slovenskog odbora za obranu.

– Rat definitivno nije rješenje. Slovenija i Hrvatska su prijateljske države, obje su članice Europske Unije i NATO pakta. To je bio čisti medijski spin – tvrdi on i dodaje kako nije otvoreno zveckao oružjem.

Na sjednici koju je sazvao, tvrdi, htio je doznati ima li slovenska Vlada alternativne scenarije po kojima bi vojska Slovenije pomagala policiji na granici u implementaciji arbitražne presude te smatra li Vlada da bi do sukoba između Hrvatske i Slovenije uopće i moglo doći.

– Ja sam samo sazvao tu sjednicu kako bismo razgovarali o spremnosti vojske na eventualni sukob. Dakle, nikada nisam zazivao nikakav rat. To je sve zakuhao Miro Cerar. Namjerno je dignuo prašinu oko te teme – kaže on.

Komentara 59

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
16:11 16.09.2017.

Umijesto da reagira na riječi malog janeza, dok ovaj izaziva i provocira sa svojim odborom, bitno je da naša predsjednica smjenjuje generala i da još više radi podijele među Hrvatima! a jadni li smo!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:11 16.09.2017.

Ovi golobradi bahahati deckici kao Bojan Glavasevic i ovaj Zan Mahcic izgleda imaju da im se doobro istegnu usi ili da dobiju dobro po usima. Koja budala im, bez ikakvog zivotnog iskustva dade poluge u politici da naprave urnebes ii stetu koja se poslje tesko popravlja. Zar ne vazi vise ono "Ispeci pa reci". Prvo sakupi malo zivotnog iskustva pa se onda javi glupane.

HR
hromcan
16:44 16.09.2017.

Da Slovenac pokrene i u svojoj državi nema nikakvih sankcija dok kod nas umirovljeni admiral odgovori na provokaciju i odmah ga predsjednica dmjenjuje SRAMOTNO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije