'TLO JE ZADRHTALO'

Snažan prasak uplašio Zagrepčane. Nastala rupa u tlu, na teren stigla i protueksplozivna jedinica

dron kolaz
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/22
11.03.2022.
u 01:01

Službenih informacija još uvijek nema. Policija je ogradila područje te nikoga ne pušta da se približi

Snažan prasak odjeknuo je Zagrebom oko 23 sata i uznemirio brojne građane. Iako su mnogi zbog podrhtavanja tla na prvu pomislili da je riječ o novom potresu, on ipak nije zabilježen. Naime, u Jarunskoj ulici otvorio se krater zbog udara nepoznatog predmeta. Sve se dogodilo nedaleko od Studentskog doma Stjepan Radić te su mnogi građani izašli na ulicu vidjeti što se dogodilo. 

Kako neslužbeno doznajemo, odmah nakon eksplozije izmjerena je radijacija, ali nije zabilježeno njezino povećanje. 

– Kod Savskog mosta začuo se glasan zvuk, a nedugo zatim osjetio se neugodan miris plina – javlja nam čitateljica.

Na terenu su policija i vatrogasci koji utvrđuju što se dogodilo, a oko 1 sat stigla je i protueksplozivna jedinica. Na terenu smo uočili i vozilo vojne policije. 

Foto: Mia Mitrović

Svjedoci su nam rekli da su u zraku vidjeli padobranca.  

– Čuo sam da je nešto grunulo, otvorio sam prozor i na nebu vidio padobran. Nisam vidio gdje je sletio, no išao je u smjeru Jaruna – rekao je Erik sa Srednjaka.

Neslužbeno doznajemo kako je padobran pronađen na Jarunu, no bez padobranca.

Službenih informacija još uvijek nema. Policija je ogradila područje te nikoga ne pušta da se približi. 

– Iz smjera udara eksplozije na trenutak se vidjelo crveno svjetlo, a potom i gusti dim kao magla. Kada smo htjeli prići bliže, policija nam je rekla da se maknemo – rekli su nam Antonijo i Martin koji su sjedili u obližnjem kafiću. 

Vatrogasci su u ulici Petrine na Jarunu imali intervenciju te pokušali izvaditi padobran iz krošnji, pišu 24sata. Svjedokinja im je ispričala kako su udaljili sve građane te na sebe stavili kacige i pancirke. 

– Vatrogasci su se popeli na drvo i gledali o čemu se radi. Policija je svjetlila i tražila po podu. Sat vremena tu su bili, ali ostavili su padobran gore. Valjda čekaju jutro... Ostalo je samo jedno vozilo. Preostali policajci vjerojatno čuvaju padobran – navela je.

Uskoro opširnije...

Ključne riječi

Komentara 23

DA
dakbe
23:53 10.03.2022.

Zvučalo je kao da pada mali avion, zvuk je išao s istoka na zapad.

ZA
zagabria8
00:43 11.03.2022.

Na istoku Zagreba čuo se avion koji prelijeće nisko, vjerojatno je povezano sa time

RA
radolizem
00:36 11.03.2022.

Palo je nešto iz aviona, kao da je pao u zraku ekspodirao jedan od mlaznih motora aviona i pao na tlo??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije