Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza: Bijeli pokrivač raste, temperature padaju

Snijega će biti i u Dalmaciji, Vukovar najhladniji sa -14

snijeg
Pixsell
13.12.2009.
u 18:41

Prognostičari predviđaju da će u četvrtak, najhladnijem danu ovoga tjedna, u Vukovaru ujutro biti čak -14 Celzijevih stupnjeva, a na krajnjem jugu, u Dubrovniku, bit će -6.

Dok su u Korenici i Zavižanu još jučer izmjerena 32 centimetra snježnog pokrivača, prve snježne pahulje u ponedjeljak bi, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, osim Like i Gorskog kotara trebale zabijeliti središnju Hrvatsku i Slavoniju, ali i gradove na obali – Zadar, Pazin, Nin i Rijeku te Krk i Pag. Splićani, Makarani i Šibenčani u zimskom bi ugođaju mogli uživati dan kasnije, u utorak.

Dubrovnik i Ploče ostat će bez pahulja i umjesto snijega dobiti kišu. Na Plitvičkim jezerima, na kojima je izmjeren 21 centimetar snijega, po sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a snijeg bi trebao padati cijeli ovaj tjedan. Snijeg će donijeti i pad temperature, pa će se tako hladna jutra s temperaturama ispod ništice zadržati u većem dijelu Hrvatske idućih sedam dana. Prognostičari predviđaju da će u četvrtak, najhladnijem danu ovoga tjedna, u Vukovaru ujutro biti čak -14 Celzijevih stupnjeva. Isto jutro na krajnjem jugu, u Dubrovniku, bit će -6 stupnjeva.

Razlike između jutarnjih i dnevnih temperatura na moru i kopnu iznosit će oko deset stupnjeva. Puhat će ovoga tjedna i jak vjetar, na Jadranu bi ponegdje moglo biti i olujne bure. Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te da zbog poledice na nadvožnjacima i mostovima voze oprezno.

Ključne riječi

Komentara 11

CV
cvijece
18:58 13.12.2009.

Brrrr...mrzim zimu!Nadam se da će biti plina!

JI
jimbeam
19:09 13.12.2009.

Samo udri po grahu,plina ko u priči,možeš i izvozit, ;-)

MM
Mladen Miletić
11:26 14.12.2009.

Treb a zemlju hladiti na -40 i stalno da je tako da budemo svi sretni naročito kapitalisti preprodavači koji prodaju plin .. Tako bi sigurno sačuvali zemlju od propasti , ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije