ZAHVAĆENO 14 DRŽAVA

Snježna oluja u SAD-u: Očekuje se do 60cm snijega, građane upozoravaju da ostanu u kućama

Snijeg u New Yorku
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
17.12.2020.
u 12:44

Odgođeno je više od 1500 letova, a ukinute su i neke željezničke linije.

Snažna snježna oluja širi se sjeveroistokom SAD-a te su izdana upozorenja na području 14 država te za ukupno više od 60 milijuna ljudi.

Predviđa se kako će u nekim dijelovima Pennsylvanije i New Yorka pasti do dva metra snijega, javlja BBC.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) upozorila je Amerikance na 'opasne, ako ne i nemoguće uvjete putovanja', a moguće je i da dođe do nestanka struje na najteže pogođenim područjima. 

Snijeg u New Yorku
1/8

Služba također upozorava kako će na nekim područjima 'pasti više snijega nego što je to cijele prošle zime'.

U srijedu navečer palo je do 33 centimetara snijega u okrugu Center u Pennsylvaniji. Nažalost, zabilježene su i ljudske žrtve. Došlo je do lančanog sudara na autocesti Clinton County te su poginule dvije osobe, a više ih je ozlijeđeno. 

Bill de Blasio, gradonačelnik New Yorka, poručio je građanima da ozbiljnu shvate ova upozorenja jer je bi ovo mogla biti najveća snježna oluja kakvu grad nije doživio godinama.

Odgođeno je više od 1500 letova, a ukinute su i neke željezničke linije.

Ključne riječi

Komentara 5

XA
xaron
21:13 17.12.2020.

U decembru pao snijeg. To je stvarno velika vijest.

MP
miroslav.petkovic.7564
13:36 17.12.2020.

Pa ovdje u Jakutsku oblasti u Rusiji bilo je neki dan -60 Tu traju zime sedan mjeseci.Sve radi i funkcionira.Negdje padne malo snjega odmah kuknjava.Kod nas kazu na plus deset ledeno hahaha.Koda su ljudi od marmelade.

MO
montello
17:54 17.12.2020.

tamo je prava zima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije