PUCNJAVA U OSNOVNOJ ŠKOLI

Srpski mediji doznali identitet ubojice: 'Dobio je jedinicu pa je poludio, zovemo ga štreber'

Masakr u Srbiji
Foto: Reuters/Pixsell
1/20
03.05.2023.
u 11:45

Neslužbeno, srpski mediji prenose da je napad počeo upravo zbog nesuglasica između dječaka K.K. i učiteljice povijesti

Srpski mediji doznali su tko je mladić koji je danas u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara pucao po učiteljima i kolegama, pri čemu je život izgubilo više ljudi. U pucnjavi je ubijeno osmero djece i zaštitar, dok su šestero djece i nastavnik ranjeni, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije. "Učenik ove škole K. K. (2009.), koji se sumnjiči da je počinio ovo kazneno djelo, pronađen je i uhićen u školskom dvorištu. Sve policijske snage i dalje su na terenu i intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije", navodi se. 

K. K. (14) je prema evidenciji škole sudjelovao na više natjecanja iz matematike i povijesti, pri čemu je često dobivao pohvale. Nova.rs piše da je prošle godine osvojio treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti.

Neslužbeno, srpski mediji prenose da je napad počeo upravo zbog nesuglasica između učenika i učiteljice povijesti. Blic je u razgovoru s djecom koja pohađaju osnovnu školu Vladislava Ribnikara doznao kako je 14-godišnji napadač inače odlikaš.

– Dobio je jedinicu iz povijesti i tada je poludio. Upucao je u učiteljicu povijesti u kabinetu, a onda i u prijatelje. On ima sve petice, a svi ga zovemo štreber – rekli su dječakovi razredni kolege novinarima.

Napad se dogodio danas oko osam sati kada je dječak počeo nasumično pucati. Život je izgubio zaštitar i više učenika, a najmanje deset osoba hitna pomoć prevezla je u bolnice.

Svoje svjedočanstvo Telegrafu je dala i učenica E. M. koja je bila u školi za vrijeme pucnjave. 

– Vidjela sam zaštitara kako pada, mislila sam prvo da netko baca petarde. Otrčala sam dolje i rekla nastavnici tjelesnog da pucaju. Čekali smo na sigurnom i onda čuli još pucnjeva – ispričala je.

Masakr u Srbiji
1/14

Rekla je da se druži s nekim učenicima koji idu u razred s napadačem te da od njega nije očekivala ovakav čin.

– Ne znam je li bilo naznaka da bi on tako nešto napravio. Bio je fin i tih, imao je dobre ocjene, ne bih rekla da će tako nešto napraviti – priznala je djevojka.

VIDEO Hitna pomoć i policija i dalje na terenu u Beogradu: Srpski mediji doznali identitet ubojice

Ključne riječi

Komentara 42

FA
fauve
12:20 03.05.2023.

prestrasno sucut svim obiteljima.Ovo se nazalost dogada na svim prostorima.Djeca su previse izlozena a premalo zasticena.Nazalost napredna tehnologija i pritisak na djecu da moraju biti najbolji uzima danak.

DR
dragob3
12:36 03.05.2023.

Ne bih se složio da je razlog tranzicija zemalja, pravna država da ne funkcionira, standard ... Da je to glavni razlog onda u SAD ne bi nitko ginio jer im je visok standard, nisu imali nikakvu tranziciju, pravna država im funkcionira. Jedino gdje smo isti jeste da su i jedna i druga djeca izložena nasilju preko igrica, dostupnost oružja i slično. Smiješno je da je TV kalendar ograničen na ne mlađu djecu od 12 godina ,a djeca od predškolske dobi igraju igrice pune brutalnosti, pucnjave, krvi. Problem je u roditeljima koji su odgoj djece prepustili igricama i društvenim mrežama.

ZP
Zabranjen pristup
12:12 03.05.2023.

Zalosno,koji je to djete pritisak moralo osjecati da pocini tako nesto. Da to nije nitko na djetetu primjetio u skoli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije