napadi i tijekom noći

Srušio se dron blizu Moskve: 'Vjerojatno je trebao napasti civilnu infrastrukturu'

Rusija
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/4
28.02.2023.
u 14:36

Dron je pao u blizini plinske distribucijske postaje u vlasništvu Gazproma, u blizini grada Kolomna, 110 km jugoistočno od Moskve, izvijestila je ruska državna novinska agencija Ria Novosti pozivajući se na lokalne hitne službe.

Rusija tvrdi da ih je Ukrajinu napala dronovima. Dron koji se srušio u moskovskoj regiji vjerojatno je bio namijenjen napadu na civilnu infrastrukturu, prema riječima guvernera regije. Dron je pao u blizini plinske distribucijske postaje u vlasništvu Gazproma, u blizini grada Kolomna, 110 km jugoistočno od Moskve, izvijestila je ruska državna novinska agencija Ria Novosti pozivajući se na lokalne hitne službe.

Nije bilo štete na infrastrukturi niti je bilo žrtava, rekao je guverner Andrej Vorobjov. FSB i druge nadležne službe istražuju slučaj. 

Ukrajina je tijekom noći izvela i dva neuspješna napada bespilotnim letjelicama na jug Rusije, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

U objavi na Telegramu, ministarstvo je reklo da je Kijev izveo napade na "civilnu infrastrukturu" u Krasnodaru i Adigeji u ranim jutarnjim satima, ne uzrokujući nikakvu štetu.

"Oba drona izgubila su kontrolu i skrenula s putanje leta", izvijestilo je ministarstvo. Jedna bespilotna letjelica pala je u polje dok je druga pala s ciljanog područja, rečeno je. Kijev nije odmah komentirao navode.

Tvrdnje nisu neovisno provjerene, javlja Guardian.

Video: Prizor obišao svijet: Zelenski nije mogao ostati ravnodušan, oči su mu bile pune suza

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucka
bucka
11:16 01.03.2023.

Napokon braca Jukrajinci da pogode i ruse!? Nema sta nisu svoje pogodili u ukrajini pa onda hrvatsku pa Poljsku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije