akcija

Stižu pročistači: pitka voda za sve u Petrinji

Pitka voda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
18.03.2015.
u 11:45

Ulaže se četiri milijuna kuna u uređaje najnovije tehnologije, a obuhvaćeni će biti izvori u Peckom i Popovoj šumi te Bačugi

Petrinjski izvori pitke vode uskoro će dobiti uređaje za ultrafiltraciju koji će spriječiti probleme s opskrbom kad god pada jača kiša. Uređaji će uskoro u probni rad, a nakon toga i u punu funkciju.

– Tim uređajima pokrit ćemo 11 izvora i dobit ćemo 110 litara u sekundi kolike su i sadašnje naše potrebe. Ultrafiltracija znači da ćemo iz izvorske vode koja je zamućena oborinama odvajati sve bakterije i voda će biti 100 % mikrobiološki zdrava – kazuje Zlatko Medved, direktor poduzeća Privreda.

Ulaže se četiri milijuna kuna u uređaje najnovije tehnologije, a obuhvaćeni će biti izvori u Peckom i Popovoj šumi te Bačugi.

– S jedne strane neće biti više opasnosti od prekida opskrbe, a s druge strane Petrinja će uštedjeti novac jer smo do sada, u slučaju najmanjih kiša, zbog zamućenosti morali vodu kupovati od sisačke gradske tvrtke Vodoopskrba Kupa. Zbog tih ušteda brzo ćemo vratiti ulaganje – ističe gradonačelnik Darinko Dumbović.

Iz Privrede ističu i da će se riješiti i pritužbe građana na jak miris klora u vodi iz tih izvora jer će se sada voda klorirati na samom izvoru, u uređajima za ultrafiltraciju. Naime, neke su kuće jako blizu vodospremi gdje se do tada obavljalo kloriranje pa je miris klora bio intenzivan. No, neće svi izvori biti riješeni ovaj put.

– Ostao nam je još izvor u Hrastovici za koji, prema sadašnjim saznanjima, ne treba ultrafiltracija te izvor Križ za koji je potrebna, ali nije bio predmet ovog natječaja – kazao je Zlatko Medved.

>> U Petrinji centar za ratne veterane sa 200 ležajeva

>> Naša prednost je more i pitka voda. Kotlera smo zaboravili čim je otišao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije