Ugibaju mu životinje

Štrajka glađu jer nije dobio zemlju za stado ovaca

Danijel Knez, ovčar (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/5
08.02.2013.
u 17:31

Knez je sam razminirao zemljište u blizini svoga imanja, gdje je sijao kukuruz i zob za ovce, ali je nakon javnog natječaja zemlja dodijeljena drugome pa je ostao bez stočne hrane

Vinkovački ovčar Danijel Knez počeo je u petak ujutro štrajk glađu ispred Poglavarstva u središtu Vinkovaca želeći upozoriti gradske vlasti da nije dobio zemlju na kojoj bi proizvodio hranu za svoje stado ovaca. Knez je sam razminirao zemljište u blizini svoga imanja, gdje je sijao kukuruz i zob za ovce, ali je nakon javnog natječaja zemlja dodijeljena drugome pa je ostao bez stočne hrane.

– Više puta tražio sam od grada da mi dodijeli kakvo zemljište, ali bez uspjeha i sada mi ovce i janjad ugibaju jer nemam dovoljno hrane. Imam nešto malo što sam dobio od susjeda, ali to nije dovoljno. Nekada sam imao 250 ovaca, a sada 40-ak, ambari su nekada bili puni hrane, danas je još jedan napola ispunjen i to nekvalitetnom hranom, a nemam novca za kupnju kukuruza i zobi – očajan je Knez.

Pola sata nakon što je počeo štrajkati, primio ga je dogradonačelnik Tomislav Šarić, kojemu je objasnio svoju tešku situaciju koja ga dovodi do očaja. 

– Pogledao sam njegovo imanje i zaista, 5-6 uginulih ovaca i janjadi leži u dvorištu i Knez kaže da mu svakog tjedna uginu jedna ili dvije ovce. Grad tu ne može puno učiniti jer raspolaganje zemljom nije u našoj nadležnosti, nego Ministarstva poljoprivrede, ali u roku od pet dana dat ćemo mu novčanu pomoć da kupi hranu za 2-3 mjeseca, a do proljeća ćemo pronaći kakvo zemljište u gradskom vlasništvu gdje će moći proizvoditi hranu za ovce – kaže dogradonačelnik Šarić dodajući kako je već naložio veterinarskoj inspekciji uklanjanje lešina iz Knezova dvorišta.

>>'Vlada uništava hrvatsku poljoprivredu'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
19:12 08.02.2013.

Vrati mine nazad kako je i bilo, prodaj ovce, učlani se u pravu stranku i traži gradonačelnika neki posao u državnoj službi... Hrvatskoj ne treba proizvodnja, sve već dođe lijepo upakirano iz vana...

DI
Dijaspora
17:59 08.02.2013.

A Jakovina dao zemlju drugom......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije