incident ispred suda

Suspendirana još dvojica policajaca zbog slučaja A. Ajkića

alen ajkić
Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
13.04.2010.
u 14:54

Nakon što se na Facebooku pojavila grupa podrške pritvorenom policajcu i njegovim kolegama, danas je ta grupa ugašena.

Incident ispred zgrade Karlovačkog suda u kojem su sudjelovali Alen Ajkić i njegov otac Edimir obilježio je današnje saslušanje svjedoka istražne sutkinje Jasminke Jerinić Mušnjak.

>>Pretučeni Alen Ajkić (20) iz bolnice se vratio kući

U trenutku kad su u sud ulazili Marin Hajko i Dražen Lipošćak, dvojica policajaca koja su s Kristijanom Maglićem suspendirani zbog ovog slučaja, stariji Ajkić povikao je prema njima:

- Bando, bando.

U tome mu se pridružio i Alen koji je oštro rekao:

- Hej, honda, honda - obraćajući se očito Hajku koji vozi taj automobil, dok je Edimir Ajkić i opsovao policajce u prolazu.

Nakon toga Hajko je telefonom sve prijavio policiji, koja je već pokrenula službenu istragu, a ispitani su i Večernjakovi novinari.

Sutkinja Jerinić Mušnjak u vrijeme dok su ispred suda stajali članovi obitelji Ajkić i njihovi susjedi, držeći slike pretučenog Alena, saslušala je Brunu Paulija, Nikolu Cindrića i Ivana Pribanića, Alenove prijatelje koji su s njim kobne noći bili na benzinskoj crpki. Na sudu je bio i odvjetnik Željko Oluić.

- Zasad je potpuno isključeno da je za ozljeđivanje kriv bilo kakav sanduk na koji je Ajkić pao nekoliko puta, kako je to u prvom priopćenju rekla PU karlovačka. Zato podnosimo kaznenu prijavu za zataškavanje ovog slučaja u policiji. Očekujem da će istraga otkriti jesu li odgovorni uključeni policajci, netko na razini uprave ili ravnateljstva policije - rekao je Olujić najavivši i podnošenje imovinsko-pravnog zahtjeva prema RH.

- Učinit ćemo to čim dobijemo cjelovitu medicinsku dokumentaciju. Ne budemo li zadovoljni iznosom, podnijet ćemo tužbu protiv RH. Koliki će biti iznos, ne znam, no sigurno će biti velik - zaključio je Olujić.

Nakon što se na Facebooku pojavila grupa podrške pritvorenom policajcu i njegovim kolegama, danas je ta grupa ugašena. Iz grupe koja je jučer imala oko 1300 članova izbrisao se i sam osnivač. U karlovačkoj policiji tvrde kako provjeravaju sve vezano uz ovaj slučaj, a vidjet će ima li u svemu i kaznene odgovornosti. Danas nisu znali je li riječ o njihovim policajcima.

Suspendirana još dvojica policajca

U nastavku istrage vezane uz nanošenje teških tjelesnih ozljeda Alenu Ajkiću PU karlovačka je podnijela kaznene prijave protiv dvojice svojih djelatnika zbog krivotvorenja službene isprave.

 - PU karlovačka utvrdila je osnovanu sumnju da su dvojica policijskih službenika starih 44 i 45 godina prilikom utvrđivanja činjeničnog stanja u ovom slučaju počinili kazneno djelo krivotvorenja službene isprave iz članka 312. stavak 1 Kaznenog zakona. Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijedili smo kaznenu prijavu, a njih dvojica su do okončanja disciplinskog postupka udaljeni s dužnosti - rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Ključne riječi

Komentara 28

NE
nevera999
15:37 13.04.2010.

jeli mu ono na uhu briljantna naušnica ? sigurno ju je kupio.

JA
jandrić
16:36 14.04.2010.

Ajkić kaže da nije cigan nego bosanski musliman!!?? Daj cigo ne vrijeđaj muslimane! Pa nismo mi veslo sisali, osim toga evo odaje te tvoja nekultura.Ko vam je samo dao hrvatske papire! Gonite se tamo odakle ste i došli da kaj vrijedite ostali bi u Bosni.Gamad jedna pljujete po policiji a kod njih ste digli papire za boravak u Hrvatskoj .Fuj!

MA
Magnifier
15:44 13.04.2010.

...mali kriminalčić našao vrijeđati nekoga, treba biti sretan, jer samo zahvaljujući našim smiješnim zakonima je na slobodi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije