USKRSNI trobroj

Prvi intervju najmoćnijeg bankara u Hrvatskoj

naslovnica 26.3.
Foto: VL
26.03.2016.
u 00:03

U trobroju na 152 stranice: posebni uskrsni prilog, Dom i Obzor.

Kao vodeća banka u Hrvatskoj i BiH, svjesni smo svoje uloge. Raspolažemo s dovoljno kapitala i spremni smo pridonijeti gospodarskom i socijalnom napretku Hrvatske, a i susjedne BiH. Očekujemo da će kreditna aktivnost biti slabijeg intenziteta u odnosu na gospodarski rast. Moguće su poluge za snažniji rast kreditne aktivnosti i ubrzanje gospodarskog rasta efikasnije korištenje alociranih sredstava iz fondova EU, nastavak privatizacije, razvoj tržišta kapitala, značajnije korištenje sredstava državnih i međunarodnih financijskih institucija (HBOR, EBRD, EIB), kao i osnivanje investicijskih fondova specijaliziranih za podršku razvoju malih poduzetnika i startup poduzeća, poručuje predsjednik uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

U svom prvom velikom javnom istupu otkad je prvi čovjek najveće i vodeće komercijalne banke u Hrvatskoj za Večernji list govori o učincima konverzije švicarskog franka na poslovanje, kreditiranju stanovništva i tvrtki, mogućnostima u korištenju fondova EU, ali i načinima na koje se može pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.

Cijeli intervju pročitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>>Ukrsni prilog - Misterij Kristovih relikvija

>>Daniel Markić novi šef SOA-e, Pjer Šimunović na čelu UVNS-a

>>Kamo je nestao izvještaj Komisije o istrazi komunističkih zločina koju je 2001. pokrenula Račanova Vlada

>>Podaci su neumoljivi: u 1990. se u Hrvatskoj živjelo bolje nego danas

Foto: VLm

Komentara 8

K2
kritičar_2
08:59 26.03.2016.

Stvarne vlasnike ZG-banke trebalo bi objesiti na Jelačić-placu,zbog pljačke države i naroda.

Avatar Rafael B
Rafael B
08:51 26.03.2016.

Živaljić lupeta a banka mu se raspada iznutra! Pitanje je trenutka kada će se to vidjeti i prema van!? Apsolutno nesposoban lik....

DO
doktorica
00:57 26.03.2016.

pa barem nas za Uskrs ne morate gnjaviti sa bankarima koji nas tlače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije