MJEŠTANI U ŠOKU

Užasan detalj tragedije iz Sunja: Na istom mjestu i sestra mladića koji se bori za život doživjela nesreću

Teška prometna nesreća kod Sinja,poginuo mladi motociklist
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
29.08.2024.
u 21:06

Policija je utvrdila da vozač nije imao vezan sigurnosni pojas, dok je njegov suvozač bio vezan. Maja Filipović iz PU sisačko-moslavačke istaknula je važnost poštivanja prometnih pravila.

Velika tragedija dogodila se jučer u Sunji kada je neiskusni 18-godišnji vozač poginuo u teškoj prometnoj nesreći, dok se liječnici bore za život njegovog 17-godišnjeg suvozača. Nesreća se dogodila oko 22 sata kada je zbog neprilagođene brzine pri dolasku do zavoja u Savskoj ulici 18-godišnjak izgubio nadzor nad automobilom, sletio s kolnika i udario u stablo.

Zapovjednik DVD-a Sunj, Jadranko Kovačević, koji je bio među vatrogascima koji su prvi stigli na mjesto nesreće, potvrdio je stravičnost prizora: "Automobil je bio zabijen u drvo, a dijelovi vozila bili su razbacani po cesti. Hladnjak je završio na sredini ceste, a dijelovi ovjesa desetke metara dalje. Teško je opisati taj prizor – dva mlada života uništena, jednostavno strašno", izjavio je Kovačević za Dnevnik.hr.

Tragičan događaj dodatno je potresao mještane kada se otkrilo da ovo nije prva nesreća na istom mjestu. "Nevjerojatno je, ali sestra ozlijeđenog mladića također je udarila u to isto drvo prije nekoliko godina, no ona je preživjela", rekao je Kovačević. 

VEZANI ČLANCI: 

Nažalost, vozač je preminuo na mjestu, dok se suvozač i dalje bori za život s teškim ozljedama prsišta, zdjelice i glave. Liječnici iz Opće bolnice ”Dr. Ivo Pedišić” u Sisku poduzimaju sve kako bi ga spasili. "Mladić je u teškom stanju, nije pri svijesti i priključen je na respirator. U tijeku je intenzivno liječenje", rekao je Marin Repustić, jedan od liječnika.

Stanovnici Savske ulice, gdje se dogodila nesreća, šokirani su i potreseni događajem. "Udarac je bio toliko jak da smo ga svi čuli u kućama. Poznavao sam oba mladića, njihovi roditelji su moji prijatelji. Teško mi je opisati koliko me ovo pogodilo", kazao je susjed Ivica Mađarić. Očevidci su, također, u nevjerici svjedočili prizoru. "Muž i ja smo odmah izletjeli iz kuće. Sve je bilo u travi, nismo mogli puno vidjeti", rekla je Izeta Marinović. "Ruke mi se još tresu, užasna scena", dodao je Stjepan Mikulić, za Dnevnik.hr.

Policija je utvrdila da vozač nije imao vezan sigurnosni pojas, dok je njegov suvozač bio vezan. Maja Filipović iz PU sisačko-moslavačke istaknula je važnost poštivanja prometnih pravila. "Brzina, nevezivanje pojasa, mobitel i alkohol četiri su najveća ubojice na cestama. Apeliramo na sve sudionike u prometu da paze na sebe i druge", poručila je Filipović. Sunja danas tuguje za mladićem, a tragedija služi kao još jedno bolno upozorenje o posljedicama neodgovorne vožnje.

>>> FOTO Ovo su najveće trajektne nesreće u Hrvatskoj

Teška prometna nesreća kod Sinja,poginuo mladi motociklist
1/23

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije