Nezadovoljstvo ugostitelja novom odlukom o epidemiološkim mjerama sve više i više bukti, a mnogi od njih se s 1. veljačom, unatoč zabrani, spremaju na rad. S radom će krenuti i prigorsko-zagorski ugostitelj Bernard Tkalčec, vlasnik seoskog turizma Zlatni Klas u Otrovancu kraj Pitomače.
- Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih, govori Tkalčec o pokrenutoj inicijativi 'Dajte nam da radimo'.
Pomoć države, čini se, nije dostatna, a da su ugostitelji na izmaku snage, objasnio je ovaj vlasnik.
- Čuvali smo radna mjesta, no potpore ni ne sjedaju na vrijeme, a gdje su ostali troškovi. Mi izdajemo hranu za van, no to su sitnice. Promet nam je pao za 70 posto, ovo više nije izdrživo, govori za ePodravinu.
Otvaranje terasa i uvođenje kava za van smatra besmislenim.
- Ljudi su već naučili piti kavu na benzinskim crpkama i na kioscima, a punktove gdje se okupljaju ionako nitko ne kontrolira. U međuvremenu je već preko 1000 ugostitelja propalo, a nezaposlenih je svakim danom sve više, zaključuje Tkalec.
Read more at: https://epodravina.hr/bernard-tkalcec-u-znak-protesta-ali-i-iz-ocaja-1-veljace-cu-otvoriti-vrata-restorana-zlatni-klas-vjerujem-da-ce-nas-biti-poprilican-broj/
Read more at: https://epodravina.hr/bernard-tkalcec-u-znak-protesta-ali-i-iz-ocaja-1-veljace-cu-otvoriti-vrata-restorana-zlatni-klas-vjerujem-da-ce-nas-biti-poprilican-broj/
Osnova Hrvatske privrede su birtije i dućani. Ne postoji proizvodnja nego kava i špica. Pustite ljude neka uživaju u kavi i rasprodaji