vukovar

T. Džanak, predsjednik Gradskog vijeća Vukovara, podnio ostavku

tomislav dzanak
Branimir Bradarić/VLM
08.01.2013.
u 12:10

Moja ostavka je moralna obaveza mene kao čovjeka i političara. Ovu časnu dužnost do sada sam obnašao u skladu sa zakonskim regulama i u interesu onih koji su me izabrali, građana grada Vukovara, kazao je Džanak

– Sukladno poslovniku Gradskog vijeća Tomislav Džanak (HSP dr. Ante Starčević) podnio je sa današnjim danom ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Vukovara.

- Moja ostavka je moralna obaveza mene kao čovjeka i političara. Ovu časnu dužnost do sada sam obnašao u skladu sa zakonskim regulama i u interesu onih koji su me izabrali, građana grada Vukovara. Zbog događanja u i oko Gradskog vijeća grada Vukovara nisam to više u mogućnosti. Na djelu je politička trgovina u Vukovaru, što je razvidno iz proračuna usvojenog za 2013. godinu. Predlagatelj je gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo, a predloženi proračun prihvaćen je većinom koju čine vijećnici SDP-a i SDSS-a. Isti je sačinjen u korist srpske manjine a na štetu hrvatske većine. Kao takav bio je neprihvatljiv klubu vijećnika HSP AS komu pripadam i mi smo protiv njega glasovali. Nerealan je i netransparentan, navodi se u priopćenju Džanka koji očekuje da će stvorena većina od strane SDP-a i SDSS-a u Gradskom vijeću grada Vukovara svoju suradnju obznaniti javno i sukladno navedenom izabrati osobu koja će do izbora obnašati dužnost predsjednika vijeća.

- Kao predsjednik Gradskog vijeća grada Vukovara nisam dopuštao vijećnicima SDSS-a da se predstavljaju kao jedini predstavnici srpskog naroda jer za nešto takvo nisu imali mandat, nego sam inzistirao da govore u ime programa i stranke koju predstavljaju. Njihove učestale zahtjeve da im se radni materijali dostavljaju na ćiriličnom pismu nisam smatrao prikladnim te isto nisam odobrio, navodi Džanak. Podsjetio je i da kao predsjednik Časnog suda HSPAS, odnosno, stranke koja prikuplja potpisie za peticiju protiv uvođenja ćirilice u Vukovar, ne može u nečemu takvom sudjelovati.

- Slična koalicija trenutno upravlja državom a izjave aktualnog ministra uprave Arsena Bauka i Vlade RH Zorana Milanovića potvrđuju da nemaju sluha te da žele pod svaku cijenu uvesti dvojezičnost u gradu Heroju, Vukovaru, zaključio je Džanak.

>>Udruga braniteljica protiv uvođenja ćirilice u Vukovar

Komentara 3

SN
Snjezana1971
20:05 08.01.2013.

Sve uredu ali i peticiju za koju prikupljate potpise mislim da ste malo traljavo odradili i trebalo je to bolje na više mjesta te možda popraćeno outem Radio Vukovar-a i ponekim transparentom objavom gdje će biti punktovi za potpisivanje, tražioo sam u par navrata ali ista nisam vidio/našao.

OB
-obrisani-
21:16 08.01.2013.

Snjezana 1671... Bilo ti je ,ne slusas radio... Koliko znam je i mirni prosvjed najavljen za 12.1 2013 raspitaj se malo...

SN
Snjezana1971
21:19 08.01.2013.

naćuo sam za prosvjed 12. o1. ali na forumu slobodni.net gdje sam dosta aktivan ali svakako ću se još raspitati, još smo ovdje relativno novi pa je teško povezati konce ali svakako hvala na infou

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije