IZBORI U AFGANISTANU

Taliban prerušen u policajca ubio dobitnicu Pulitzera

Anja Niedringhaus
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
04.04.2014.
u 18:31

Ratna fotoreporterka AP-a Njemica Anja Niedringhaus (48) bila je ranjena u Sarajevu, Beogradu, na Kosovu i u Albaniji

U napetoj atmosferi uoči lokalnih i predsjedničkih izbora koji će se održati sutra, u pucnjavi u afganistanskoj pokrajini Host ubijena je poznata njemačka fotoreporterka Anja Niedringhaus (48), a kanadska novinarka Kathy Gannon teško je ranjena. Policija je potvrdila kako je napad izvršio klerik, blizak talibanima, koji je bio u uniformi afganistanske policije.

Niedringhaus je radila za američku novinsku agenciju Associated Press i bila je dio tima koji je osvojio Pulitzerovu nagradu 2005. godine za fotografije rata u Iraku. Izvještavala je o većini sukoba u svijetu, uključujući Izrael, Palestinu, Irak, Afganistan i Pakistan i nekoliko je puta ranjena. Kao glavni fotoreporter European Pressphoto Agency izvještavala je o ratovima na bivšem jugoslavenskom području. Prvi dan kada je došla u Sarajevo Niedringhaus je ranjena iz snajpera. A 1997., dok je izvještavala o demonstracijama u Beogradu, pregaženo joj je i na tri mjesta slomljeno stopalo. Na Kosovu 1998. granata je pogodila automobil u kojem se vozila, a 1999. u Albaniji je bila u grupi novinara koje su snage NATO-a pogreškom bombardirale.

Talibani pojačavaju napade kako bi zastrašili stanovništvo i spriječili njihov izlazak na prve izbore u povijesti zemlje s demokratskim prijenosom vlasti.

>> Devetero civila poginulo u napadu na najsigurniji hotel u Kabulu

Komentara 9

Avatar GrgaPrgomet1941
GrgaPrgomet1941
20:35 04.04.2014.

talibani -------- eto čemu idu muslimani bosne

MI
microlion
19:40 04.04.2014.

Baš je prava muškarčina taj Taliban, ubio nenaroužanu ženu. I šćtrlj s svojim komentarom je prava muškarčina. Možda bi se trebao preseliti u Afganistan kod svojih istomišljenika.

AA
aabbcc
19:00 05.04.2014.

Osramotla Srbe ! ..došla u Sarajevo Niedringhaus je ranjena iz snajpera.____ a engleski snajperista 6-talibana sa jednim metkom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije