'brza' reakcija

Tek nakon tri dana obavijestili o povlačenju dječje kašice s tržišta!

djecja kasa
DM Screenshot
25.03.2013.
u 16:01

Dok je DM korisnike o povlačenju Alnaturine kašice za djecu s tržišta obavijestio još u petak, Ministarstvo poljoprivrede potrošače je o istom informiralo tek u ponedjeljak!

Ministarstvu poljoprivrede trebala su čak puna tri dana da nakon DM-ove obavijesti o povlačenju s tržišta dječje kašice u kojoj su pronađeni komadi stakla, na svojim stranicama objavi isto!

- Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju i opozivu Alnaturine EKO kašice za djecu "Bundeva-krumpir-komorač" 190g., rok trajanja 17.10.2014 godine. Iz EU RASFF-a, dana 22. ožujka 2013. godine zaprimljena je hitna obavijest o povlačenju i opozivu proizvoda s tržišta EU iz razloga što je u istom utvrđena prisutnosti komadića stakla u Njemačkoj - obavijest je koja je osvanula u ponedjeljak na stranicama Ministarstva poljoprivrede. U njoj se u ističe da je tvrtka DM-drogeriemarkt d.o.o. poduzela dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta i opoziva od strane potrošača.

DM je pak o istom svoje porošače upozorio još u petak.

- U jednoj staklenci navedenog proizvoda u Njemačkoj pronađen je komadić stakla. U Hrvatsku je također isporučena serija s navedenim rokom trajanja. Iako je DM većinu isporučenih staklenki odmah povukao iz prodaje, moguće je ipak da je nekoliko staklenki kupljeno. Ukoliko je netko kupio navedeni proizvod, molimo da ga vrati u najbližu prodavaonicu DM-a, gdje će mu biti osiguran zamjenski proizvod ili povrat novca - poručilo su iz DM-a te ujedno uputili ispriku potrošačima zbog slučaja.

>>Dječja kolica proizvođača Bugaboo povučena iz prodaje

Komentara 1

TO
torpedo4949
17:14 25.03.2013.

Pa na čelu ministarstva je lik koji nije mogao vodit ni polj.apoteku.Šta mislite kakvi su tek onda ovi koji su po partijskom ključu dovedeni u ministarstvo.a još k tome petak.Svi otišli ranije sa posla tako da obavijest nije niko ni primio,a u ostalom *** im se za tamo neke kašice.Plaća uredno sjeda,dok oni bleje iz dana u dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije