'OBRAZAC SPALJENE ZEMLJE'

Tijelo Trumpova atentatora je 'nestalo': Republikanac optužio FBI za opstrukciju istrage

Law enforcement members guard the perimeter of the home of Trump shooting suspect
Foto: AARON JOSEFCZYK/REUTERS
1/14
16.08.2024.
u 13:37

Naknadno je otkriveno kako tijela više nije bilo jer je FBI odobrio kremiranje tijela 10 dana nakon atentata i tako nitko nije znao da je tijelo, odnosno pepeo, vraćeno obitelji

Tijelo Thomasa Matthewa Crooksa, atentatora bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, "nestalo" je, otkrio je republikanski senator Louisiane Clay Higgins koji je sam htio vidjeti mladića koji je bio usmrćen. Higgins je bio imenovan u radnu skupinu koja razmatra okolnosti atentata, zbog čega je osobno htio 5. kolovoza pogledati tijelo, no to nije bilo moguće jer tijela tamo nije bilo.

Higgins je u izvješću predanom radnoj skupini napisao kako je njegov zahtjev za pregledom tijela ''izazvao veliku pomutnju'', a naknadno je otkriveno kako tijela više nije bilo jer je FBI odobrio kremiranje tijela 10 dana nakon atentata i tako nitko nije znao da je tijelo, odnosno pepeo, vraćeno obitelji. Problem je nastao jer je mrtvozornik još imao prava na tijelo kako bi mogao napraviti detaljnu analizu, a FBI je odobrio ovu odluku mimo njega. 

– Problem s nemogućnošću pregleda stvarnog tijela je taj što nikada nećemo 100 posto znati jesu li izvješće mrtvozornika i izvješće obdukcije točni. Zapravo nikada nećemo doznati. Kakvo je i čišćenje mjesta zločina, ovaj potez FBI-ja može se opisati samo kao opstrukcija bilo kakve istraživačke želje – pisalo je. 

Higgins je također istaknuo, prenosi The Daily Mail, da je na dan Cooksova kremiranja bila otvorena istraga Povjerenstva za domovinsku sigurnost, kao i Povjerenstva za nadzor, a uz to je i predsjednik Predstavničkog doma Mike Johnson kazao da se formira kongresno istražno tijelo.

POVEZANI ČLANCI:

"Zašto i po kojim mjerama FBI trebao njegovo tijelo prepustiti obitelji za kremaciju? Ovaj obrazac istrage spaljene zemlje kakvu provodi FBI prilično zabrinjava", napisao je. 

Higgins je inače radio kao policajac u Louisiani prije bavljenja politikom. U studenom 2023. kazao je kako je moguće da su napad na Kapitol 6. siječnja izveli operativci koje je doveo FBI. 

>> VIDEO Američki bivši predsjednik Trump upucan u desno uho tijekom skupa

Komentara 3

OT
otrovnijezik
14:56 16.08.2024.

Prođe skoro Trump kao Kennedy i nitko ništa ne zna a svi sudjelovali.

DR
Draconic5
15:06 16.08.2024.

Ha ha, pa oni znaju još od 1963. kako postupati s atentatorima!

CE
Centrifuga
14:16 16.08.2024.

Bila su dva ovog su izgubili a drugog nisu ni našli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije