velika ceremonija

Tko od državnika dolazi na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Željko Lukunić/PIXELL
08.02.2015.
u 21:32

Broj šefova država na svakoj se inauguraciji kreće oko 10.

Pripreme za inauguraciju nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Markovu trgu u punom su jeku. Samo sedam dana dijeli nas od velike ceremonije, a polako se sastavlja i lista gostiju na prisezi.

Kao što je Večernji list prvi pisao Njemačka šalje šefa Bundesrata, a Mađarska i Slovenija predsjednike. Lista uzvanika još nije zaključena, a za sada je broj predsjednika koji će doći u Zagreb manji u odnosu na prethodne inauguracije.

Nova TV javlja da će Markov trg iduće nedjelje pohoditi i predsjednici Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovačke te predsjednica Kosova. To je do sada potvrđena lista državnika.

Broj šefova država na svakoj se inauguraciji kreće oko 10. Najviše, njih 12, bilo je 2000. godine. Osim predsjednika država, doći će i predsjednici bugarskog i poljskog parlamenta, a SAD još nije odredio izaslanika.

>>Njemačka šalje šefa Bundesrata, Mađarska i Slovenija predsjednike

>>Redatelj otkrio detalje svečanosti inauguracije

Komentara 210

Avatar docCL
docCL
23:35 08.02.2015.

Hrvati ce dobiti predsjednicu a vi cudni likovi bez svoje Drzave i Predsjednika patite.

DU
Deleted user
23:32 08.02.2015.

Inaguracija je obično dogadjaj na kojem se skupljaju domaći gosti a ne očekuje se da drugi predsjednici dolaze. To što ce susjedi doći ne treba pocjenjivati I omalovažavati, jer susjeda treba cjeniti najviše. Hvala Bogu što nije Kolinda Tito, jer onda bi to bio jedan veliki skup diktatora.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:59 08.02.2015.

Ha, ha, za veliku većinu komentatora uskoro završava epizoda sa dnevnikom.Vidimo se za 5 godina a možda ni onda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije