TO JE TO OD LJETA

Kaos na prvi dan škole: Noćas olujno nevrijeme i osjetno osvježenje uz sjeverni vjetar, evo gdje će biti i obilne kiše

Foto: Pixsell/DHMZ
1/5
08.09.2024.
u 09:59

U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno te kišovito. Obilna kiša past će osobito u Gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a pljuskovi s grmljavinom lokalno mogu biti izraženiji i u ostatku unutrašnjosti. Osjetno će osvježiti

"U prvom dijelu dana većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Zatim sa zapada postupno jače naoblačenje, ponegdje s kišom i grmljavinom, najprije u Istri. Navečer te osobito u noći na ponedjeljak, pogotovo na Jadranu i uz njega mjestimice obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme. Zapuhat će umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni vjetar. Na Jadranu mjestimice umjereno jugo navečer će jačati", najavljuje u vremenskoj prognozi DHMZ. 

Da je danas praktički zadnji dan ljeta, najavili su i na Twitteru. "Nakon vrućine za vikend, početkom tjedna puno ugodnija temperatura. Iako, uz oblake i kišu velika vlaga u zraku pa će biti sparno. A zamjetniji pad temperature, na prave jesenske vrijednosti, izgledan je u drugom dijelu tjedna", pišu. 

"U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno te kišovito. Obilna kiša past će osobito u Gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a pljuskovi s grmljavinom lokalno mogu biti izraženiji i u ostatku unutrašnjosti. Osjetno će osvježiti uz okretanje vjetra na sjeveroistočni i sjeverni. U utorak postupno smirivanje, ponegdje još s pljuskovima, te ujutro svježije, ponegdje uz maglu", najavljuju i prognostičari HRT-a Izidor Pelajić i Zoran Vakula

VEZANI ČLANCI:

Dodaju kako na Jadranu postoji velika vjerojatnost izraženih grmljavinskih nevremena u ponedjeljak, uz jako i moguće olujno jugo te obilnu kišu. Vrućina će prestati, prolazno će zatim zapuhati umjerena bura pa sjeverozapadnjak. U utorak i srijedu većinom sunčano s pljuskovima na jugu vjerojatno još u utorak ujutro, a na sjeveru u srijedu poslijepodne.

Pravo pogoršanje vremena stiže idući vikend. Kiša koja će početi u petak, nastavit će se i u subotu i nedjelju. Na prognostičkoj karti DHMZ-a, vidi se kako će najviše dnevne temperature idući vikend jedva prelaziti 10-ak stupnjeva.  

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

1/22

Komentara 2

BA
Babylon
10:28 08.09.2024.

Sto se treba desiti da budete zadovoljni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije