Povećanje plaća

Tomašević nezadovoljan najavama o ukidanju prireza: 'Mi smo u specifičnoj situaciji'

Gradonačelnik Tomašević obišao sa suradnicima novoobnovljenu Aleju Matije Ljubeka na zagrebačkom jezeru Jarun
Davor Puklavec/PIXSELL
02.05.2023.
u 12:42

Zagrebački gradonačelnik komentirao je mogućnost da jedna od mjera za povećanja plaća bude i ukidanje prireza. U gradu Zagrebu prirez iznosi 18 posto.

"Mi nismo imali neplanirani suficit, mi smo ga planirali i planiramo i ne možemo ga potrošiti. To je novac kojim se financira deficit koji nam je ostavljen u nasljeđe i kojim će se idućih pet godina financirati kašnjenja u plaćanju", komentirao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nagađanja da bi Vlada, u sklopu svoje reforme kojom želi povećati neto plaće svim građanima, ukinuti prireze. 

Onaj najveći dopušteni, od 18 posto plaća se u Zagrebu. "Naravno da treba porezno rasteretiti građane da porastu plaće, posebno one najniže, međutim, hoće li se to znatno reflektirati na znatno smanjenje prihoda gradova, onda ćemo imati drugu vrstu problema. Mi smo u specifičnoj situaciji", dodao je, piše N1

Zagrebački gradonačelnik obišao je radove na obnovi Trga Krešimira Ćosića. Radovi na sanaciji platoa ispred Doma sportova počeli su 13. veljače, a trebali bi biti završeni do ljeta. Vrijednost radova je oko 530 tisuća eura i bit će u potpunosti pokriveni iz gradskog proračuna.

Komentara 10

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
13:02 02.05.2023.

U predizbornoj kampanji je u emisiji NU2 obećal da će, ak postane gradonačelnik, za vrijeme njegovog prvog mandata u Zagrebu pojeftiniti voda i da budu zatvorili Jakuševac. Neprocjenjivo.

Avatar Barba
Barba
13:05 02.05.2023.

Da Zagreb je u izuzetno specifičnoj situaciji. Građani su dali vlast upitno sposobnim ljudima.

IL
ilustrator
12:58 02.05.2023.

mi smo u specifičnoj situaciji, govori gradonačelnik i najavljuje poskupljenje vrtića, vode, komunalija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije