NA DIONICI UNEŠIĆ-PERKOVIĆ

Tope se željezničke pruge, putnike prevozili autobusi: 'Temperatura tračnica ide i do 60°C'

Zadar: Nakon što je propadala više od 10 godina, obnavlja se pruga Zadar-Knin
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
17.07.2024.
u 20:17

Opće je poznato da se metali šire po toplini, tako da uslijed toga dolazi i do deformacije kolosijeka, poručuju iz HŽ-a

Ove je srijede u Šibeniku izmjereno čak 36.6°C, uslijed toplinskog vala koji već danima traje u Hrvatskoj, a čini se kako mu još neko vrijeme neće biti kraja. Visoke temperature utječu i na infrastrukturu, što se potvrdilo i sa željezničkom prugom na trasi između Unešića i Perkovića jer se kolosijek zbog vrućina - deformirao

Kako prenosi Dnevnik Nove TV, djelatnici HŽ-a odmah su izašli na teren, a za vrijeme sanacije putnike trase Oštarije - Knin - Split su prevozili autobusi. Nekoliko sati se trasa sanirala, a na koncu je puštena ponovno u promet. Međutim, ovo nije prvi slučaj intervencije, tvrde iz Hrvatskih željeznica. 

- U ovo doba godine u tračnici temperatura može doseći 60 stupnjeva. Opće je poznato da se metali šire po toplini, tako da uslijed toga dolazi i do deformacije kolosijeka. Sanacija kolosijeka se vrši na način da se višak tračnica izreže, spoji se sa spojnicama spojnim vijcima, a nakon toga, kada se spuste temperature, vrši se zavarivanje - poručio je zamjenik direktora Sektora za održavanje Safet Hadžić.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Sladoledi, lepeze, kišobrani, fontane... Pogledajte kako se građani i turisti bore protiv vrućina

Zadar: Nakon što je propadala više od 10 godina, obnavlja se pruga Zadar-Knin
1/50

Komentara 6

VI
Vikar
21:07 17.07.2024.

Treba ih prefarbati u bjelo

Avatar DIXI
DIXI
15:23 18.07.2024.

"Tope se"? Dajte se malo smirite s tim naslovima! Željezo se topi na oko 1.538°C. To je kao da velite "More u Dubrovniku vrije na 29,7°C"

ST
sttipe
13:14 18.07.2024.

Polako!! Ljudi krovove nad vlastitim glavama ne bojaju u bijelo, čak ni zagriženi navijači Hajduka!!! Na spomen takve ideje od tebe naprave redikula!!! Pa naprže klimu jače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije