TRUMP STIGAO NA NACIONALNU KONVENCIJU

FOTO S gazom na uhu zaradio ovacije, okupljeni dizali šaku u zrak i vikali: 'Borba! Borba! Borba'

Republican National Convention, in Milwaukee
Foto: CALLAGHAN O'HARE/REUTERS
1/9
16.07.2024.
u 06:43

Trump bi trebao službeno prihvatiti stranačku nominaciju u četvrtak, kad se očekuje da će održati i govor, a potom se 5. studenoga na izborima sučeliti s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom za još jedan četverogodišnji mandat u Bijeloj kući.

 Donald Trump trijumfalno se pojavio tijekom prve večeri republikanske nacionalne konvencije u ponedjeljak, dobivši buran pljesak vjernih sljedbenika stranke dva dana nakon što mu je prilikom atentata metak potencijalnog ubojice okrznuo desno uho. Trump je ušao u Fiserv Forum u centru Milwaukeeja s debelim povezom preko uha, dok je gomila skandirala "Borba! Borba! Borba" i dizala šake, što je bila referenca na njegovu reakciju u trenucima nakon što je ranjen.

Činilo se da je bivši predsjednik dirnut dočekom, dok je stajao u loži uz članove svoje obitelji i senatora J. D. Vancea, kojega je Trump izabrao za potpredsjednika, što je objavljeno nekoliko sati prije njegova pojavljivanja na konvenciji. Četverodnevna konvencija otvorena je nekoliko sati nakon što je Trump osigurao veliku pravnu pobjedu, kada je okružna sutkinja na Floridi odbacila slučaj u kojem ga se teretilo da je nezakonito pohranjivao povjerljive dokumente na svom privatnom imanju. Ministarstvo pravosuđa najavilo je žalbu na tu odluku.

VEZANI ČLANCI

Trump bi trebao službeno prihvatiti stranačku nominaciju u četvrtak, kad se očekuje da će održati i govor, a potom se 5. studenoga na izborima sučeliti s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom za još jedan četverogodišnji mandat u Bijeloj kući.

VIDEO Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa: U trenutku napada govorio o migraciji, Tajna služba objavila detalje

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kalafat123
11:50 16.07.2024.

"... okupljeni dizali šaku u zrak i vikali: 'Borba! Borba! Borba' ... " - šaka bila boljševička, fašistička ili "trumpistička" izvor je istiti - malograđanska rulja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije