PROŠIRILA SE SNIMKA

Turističku atrakciju u Kini potresa skandal: Otkriveno da prirodna ljepota nije u potpunosti prirodna

CHINA-HENAN-YUNTAI MOUNTAIN-TOURISM (CN)
Foto: Zhu Xiang/XINHUA
1/3
06.06.2024.
u 11:10

Uprava parka Yuntai obećala je da će vodopad ovog ljeta dočekati goste u svom "najsavršenijem i najprirodnijem obliku"

Planina Yuntai u Kini, poznata po svojoj spektakularnoj prirodi, našla se u središtu kontroverze nakon što je otkriveno da se njezin slavni vodopad napaja vodom iz cijevi. Turisti su snimili video koji prikazuje cijev sakrivenu u vegetaciji, što je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama.

Park Yuntai, smješten u provinciji Henan, jedan je od najpoznatijih nacionalnih parkova u Kini. Vodopad visok 314 metara, koji privlači tisuće posjetitelja, već se neko vrijeme suočava s problemima zbog suše. Nadležne službe priznale su da su bile primorane koristiti cijev kako bi održale protok vode zbog dugotrajne suše koja je pogodila regiju.

Uprava parka pojasnila je kako je vodopad morao biti ojačan zbog sušne sezone. Naime, istaknuli su kako je vodopad imao "malo poboljšanje". Uprava parka također je izrazila zahvalnost na pažnji, obećavši da će vodopad ovog ljeta dočekati goste u svom "najsavršenijem i najprirodnijem obliku", kako prenosi CNN.

Ovaj potez izazvao je podijeljene reakcije. Neki posjetitelji izražavaju razumijevanje i podršku, dok drugi osjećaju da je park trebao biti transparentniji oko svojih metoda. “Izvor vodopada ionako nije ono što su ljudi došli vidjeti, mislim da se to ne računa kao laganje", komentirala je jedna osoba. 

Planina Yuntai, osim svojih vodopada, poznata je i po dubokim klancima, gustom šumskom pokrovu i bogatom kulturnom nasljeđu. Park nudi brojne pješačke staze i vidikovce, a posjetiteljima omogućuje da istraže i druge prirodne ljepote. Ovaj događaj ponovno je otvorio pitanje kako upravljati prirodnim resursima u uvjetima klimatskih promjena i sve učestalijih suša. Nadležne službe obećale su da će raditi na održivijim rješenjima za očuvanje prirodnih ljepota parka. 

 

GALERIJA Kataklizma u Njemačkoj: Cijeli gradovi pod vodom, raste broj poginulih, šteta se broji u desecima milijardi
CHINA-HENAN-YUNTAI MOUNTAIN-TOURISM (CN)
1/88

Komentara 2

AS
Asirijac
12:03 06.06.2024.

Kinezi su moralni pobjednici u odnosu na ove sto se bave diskreditacijom, ogovaranjem , Zabrinulo bi me da kinezi to rade. Nek je vjecna Kina, Slava Kini, Za Kinu spremni!

Avatar Iblis Ginjo I.
Iblis Ginjo I.
11:44 06.06.2024.

Ah ti Kinezi, sve im je falše 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije