Gospodarstvo u Vukovaru

Tvrtka Enikon Aerospace planira u Vukovaru dalje širenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika

Enikon aerospace
13.10.2023.
u 21:15

Tvrtka je specijalizirana za pripremu površine i završnu obradu dijelova unutrašnjosti aviona te osim u Vukovaru, proizvodne pogone ima i u Zagrebu, na tri lokacije u Njemačkoj i u Mađarskoj u kojima ukupno zapošljava preko 500 zaposlenika.

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni pogon ima i tvrtka Enikon Aerospace koji je hrvatska tvrtka koja je lider u uređenju unutrašnjosti aviona. Prema informacijama iz tvrtke u 90 posto Airbusovih putničkih aviona nalaze se dijelovi koji su prošli kroz proizvodni proces tvrtke. Iz tvrtke ponosno ističu kako proizvodi iz vukovarskog pogona ove tvrtke obilaze cijeli svijet.

Tvrtka je specijalizirana za pripremu površine i završnu obradu dijelova unutrašnjosti aviona te osim u Vukovaru, proizvodne pogone ima i u Zagrebu, na tri lokacije u Njemačkoj i u Mađarskoj u kojima ukupno zapošljava preko 500 zaposlenika. Ova tvrtka u Vukovaru zapošljava 57 radnika.   

S najavom proširenja postojećeg pogona u Vukovaru danas je u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Vukovar upriličena  konferencija za medije u vidu svojevrsnog otvorenja pogona koji u Vukovaru djeluje već neko vrijeme, nakon čega je uslijedio obilazak pogona.

VEZANI ČLANCI 

-U traženju lokacije za otvaranje pogona obilazili smo nekoliko gradova u Hrvatskoj ali sa zadovoljstvom mogu reći da smo u Vukovaru od samog početka bili primljeni raširenih ruku i sa puno razumijevanja za poduzetništvo i razvoj. Danas mi je osobito drago da mogu najaviti daljnje investicije u širenje proizvodnje našeg pogona u Vukovaru, u kojem procesu ćemo otvoriti preko 100 radnih mjesta te ćemo doći do 150 zaposlenih samo u pogonu Vukovar do sredine 2025. godine – rekao je direktor i vlasnik tvrtke Enikon Aerospace Marko Andrijanić.

Dodao je i kako to nije kraj njihovim ambicijama te napomenuo kako aktivno rade na promociji potencijala lokacije Vukovar s vjerom da i naši partneri iz industrije mogu pronaći interes ulaganja u ovoj regiji.

VIDEO Kći otetih izraelaca preklinje za njihov povratak 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije