Dobro isplanirano

U Benghaziju ubijen vojni zapovjednik libijskih pobunjenika

Abdel Fatah Younis
Reuters
29.07.2011.
u 08:08

Vođa Tranzicijskog vijeća upozorio je da u pobunjeničkim gradovima postoje "naoružane grupacije" koje se moraju pridružiti borbi

Vojni zapovjednik libijskih pobunjenika Abdel Fatah Younis i dvojica njegovih pomoćnika jučer su ubijeni, javlja Guardian. Ubojstvo vojnog zapovjednika na izvanrednoj konferenciji u Benghaziju objavio je predsjednik Nacionalnog tranzicijskog vijeća Mustafa Abdul Jalil te dodao da je uhićena osoba koja je isplanirala ubojstvo.

Pobunjenici su Younisa prije ubojstva pozvali na razgovor zbog sumnji da je njegova obitelj još uvijek povezana s Moamarom Gadafijem jer je on prije prebjega pobunjenicima bio pukovnikov ministar unutarnjih poslova. Prije nego li je stigao na ispitivanje, Younis je smaknut, a Abdul Jalil nazvao ga je "jednim od heroja revolucije 17. veljače".

Dok je kritizirao Gadafijevu želju za slamanjem jedinstva među pobunjenicima, Abdul Jalil nije izravno rekao da su Younisovi ubojice izravno povezani s Gadafijevim režimom, ali upozorio je javnost na "naoružane grupacije" u gradovima koje drže pobunjenici i naglasio kako se takve grupacije trebaju priključiti borbi protiv Gadafija ili riskirati da ih uhite pobunjenici.

Komentara 12

Avatar dovidovic
dovidovic
10:43 29.07.2011.

Da to nije Mesić poslao UDB-u?

RE
@rea
10:45 29.07.2011.

Prije bi se reklo, raskol medju pobunjenicima. Traje već neko vrijeme, ovo je samo prva javna manifestacija. Oni koji su od samog početka bili protiv režima vs oni koji su nekad bili njegovi poslušnici, a pobunjenicma se priključili naknadno. Younis npr.

DE
derantamni
09:18 29.07.2011.

dva prsta....to je vaš \"pionir\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije