VREMENSKA PROGNOZA

Stiže li proljeće? Temperature će se penjati i do 17 stupnjeva, u nedjelju moguća kiša

Slavonski Brod: Sun?ano i ugodno poslijepodne gra?ani su iskoristili za šetnju
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/4
16.02.2023.
u 08:52

Za sutra najavljuju vrijeme slično današnjem, a nije upaljen alarm ni za jednu regiju. Do vikenda će temperature i dalje rasti, a u nedjelju na sjevernom Jadranu rast naoblake i povremeno malo kiše.

Za danas DHMZ najavljuje pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Prijepodne tek rijetko niski oblaci i magla, ponajprije u nizinama središnje i istočne Hrvatske. Magla je moguća i duž obale, a prolazno povećana naoblaka na sjevernom Jadranu. Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje umjeren jugozapadni, duž Jadrana jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 17°C.

Sutra će u većini krajeva biti djelomice sunčano uz promjenljivu, a na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima mjestimice i povećanu naoblaku. Ujutro lokalno magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na moru u prvom dijelu dana jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, duž obale od 5 do 10°C. Najviša dnevna od 12 do 17°C, najavljuje DHMZ. Nije upaljen nijedan alarm. 

Do vikenda će temperature i dalje rasti, a u nedjelju na sjevernom Jadranu rast naoblake i povremeno malo kiše. I HRT najavljuje laganu promjenu vremena za vikend. "Idućih dana oblaka će na Jadranu biti više, no poneka kišna kap moguća je tek na oblačnijem sjevernom dijelu. Potom u nedjelju nestabilnije, mjestimice uz kišu, ali samo povremenu i u malim količinama", predviđaju s HRT-a. 

Najavljuju mjestimičnu kišu u nedjelju i na kopnu, a sa sjeveroistočnjakom navečer i u noći na ponedjeljak doći će hladniji zrak, pa je u gorju moguć i snijeg. Jutarnji minusi će izostati, a uz umjeren jugozapadnjak osjetno će zatopliti.

VIDEO: Velike promjene u zagrebačkom tramvajskom prometu od ponedjeljka: Linije 5 i 7 mijenjaju trasu 

Komentara 1

Avatar Bomba*
Bomba*
10:39 16.02.2023.

da, procvali su jaglaci i ljubičice...🌷🌺🌸🌼🥀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije