Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

U planinama snijeg, na obali olujno jugo, moguće bujične poplave: Evo kad slijedi smirivanje vremena

Olujno jugo u Kaštelima
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/5
11.03.2024.
u 06:59

Za kninsku i splitsku regiju te srednju i južnu Dalmaciju na snazi je narančasto upozorenje.

Vrijeme će danas biti promjenjivo, u središnjim i istočnim krajevima i pretežno oblačno, povremeno s kišom. U prvom dijelu dana u Dalmaciji mjestimice obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. U planinama još je ujutro moguć snijeg. Najmanje kiše na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni u okretanju na jugozapadni. U Dalmaciji jako i olujno jugo u slabljenju i okretanju na umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C, na istoku i malo viša.

Za kninsku i splitsku regiju te srednju i južnu Dalmaciju na snazi je narančasto upozorenje. Očekuje se jako i olujno jugo s udarima vjetra do 90 kilometara na sat. Upozorenje je na snazi i zbog obilne kiše koja će uzrokovati bujične i urbane poplave. 

VEZANI ČLANCI: 

Sutra pak promjenljivo, u sjevernim i istočnim krajevima i pretežno oblačno, a na sjevernom Jadranu sunčanije. Mjestimice malo kiše, na moru i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji gdje lokalno mogu biti izraženiji. U najvišem gorju može biti i pahulja snijega. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na Jadranu ujutro i bura, a na jugu prolazno jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom od 2 do 7, duž obale između 6 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

Od srijede slijedi smirivanje vremena. - U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, a malo kiše u srijedu još može pasti uglavnom na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu u utorak i dalje promjenjivo, ponegdje uz pljuskove. U srijedu i četvrtak uglavnom suho te djelomice sunčano, pa i sunčanije. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni - prognozirao je Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT. 

GALERIJA Na Platku pao snijeg

Olujno jugo u Kaštelima
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije