POGINUO NA DUŽNOSTI

U glavnom gradu Sirije u napadu ubijen francuski novinar

Gilles Jacquier
Reuters/PIXSELL
11.01.2012.
u 18:51

Reporter francuske televizijske postaje France 2 TV Gilles Jacquier prvi je novinar sa Zapada koji je poginuo u Siriji od početka antivladinih prosvjeda 15. ožujka 2011. godine

U raketnom napadu u glavnom gradu Sirije u srijedu ubijeno je osam ljudi među kojima i jedan francuski novinar, prenosi The Independent.

Reporter francuske televizijske postaje France 2 TV Gilles Jacquier prvi je novinar sa Zapada koji je poginuo u Siriji od početka antivladinih prosvjeda 15. ožujka 2011. godine.

Mnogi njegovi kolege nalaze se na popisu 25 ranjenih u napadu u Homsu. Svi su oni glavni grad posjetili na inicijativu sirijske vlade koja je zapadnim medijima željela pokazati da je stanje u zemlji stabilno i mirno.

Državna sirijska novinska agencija (SANA) izvijestila je tijekom dana da su u još jednome odvojenom napadu ubijeni pukovnik i dva vojnika dok su još dvojica pripadnika sirijske vojske ranjena.

U posljednjih deset mjeseci, koliko traje pobuna protiv režima Bašir al Asada, ubijeno je preko 5000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 2

TI
Tatanka-Iyotanka
22:59 12.01.2012.

A da objavite kompletan podatak koji je prenio BBC da je novinar poginuo u raketnom napadu dok se nalazio među provladinim stanovnicima u društvu regularnih policajaca iz pratnje....kako je rekao njegov kolega.....pa kako to da \"mirni\" protivnici režima ispaljuju rakete po četvrtima lojalnim Assadu......nemožete više LAGATI svijet

AD
adriatica
12:21 15.01.2012.

Dobar dan postovana gospodo! Ja sam samo jedna osoba koja godinama, tocnije od 1988. godine zivi u ovoj predivnoj i mirnoj zemlji. U kojoj zivi razlicite nacije i religije u jednom zajednickom vodstvu, zadovoljni svojim zivotima i vladom. U potpunom miru i slobodi. Ja sam zadnja osoba koja u ovom clanku ima ikakve licne interese ili dobit. Samo sam borac za mir u svijetu i imam cistu savijest. Pa bi bilo dobro ako zelite tocne i postene vijesti iz Sirije ostanete samnom u kontaktu. Kao prvo osoba koja je napisala komentar neposredno prije mene ima totalno PRAVO. Dosta skupljati lazne vijesti od BBC-a, Al Jezzirah chanel, Orienta i Arabija chanel, jer su to chanel-i koji rade sa protivnicke strane ove drzave i prosiruju laznu propagandu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije