sukobi u siriji

U Homs stigli promatrači Arapske lige, tenkovi se povlače iz grada

'Protesters shout slogans during a demonstration against the Syrian government in front of the White House in Washington, DC, on July 23, 2011. Several hundreds of protester took part in the demonstra
'JEWEL SAMAD'
27.12.2011.
u 10:55

Promatrači su počeli misiju kako bi provjerili pridržava li se Damask mirovnog plana

Skupina od 50 promatrača Arapske lige počela je svoju misiju u Siriji kako bi provjerili pridržava li se Damask uistinu mirovnog plana, piše BBC. Ipak, jučer je u gradu Homsu, dan prije dolaska promatrača, u sukobima ubijeno 30 ljudi.

No danas rano ujutro tenkovi su se počeli povlačiti iz Homsa. UN je izvijestio da je dosad u protuvladinim prosvjedima Siriji ubijeno više od 5000 ljudi.

"Sirijska promatračnica", kako je nazvana skupina koja nadgleda situaciju u ovoj državi, izvijestila je da je 11 oklopnih vozila danas napustilo Homs. No dodaju kako ima još skrivenih tenkova u zgradama vlade.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
17:03 27.12.2011.

27.12.2011. u 14:26h @rea je napisao/la: Too little, too late. +++++++++ Za koga to ? One silne pobijene u Iraku,Libiji ???

Avatar nekakav
nekakav
11:55 27.12.2011.

a gdje bi vojska jedne suverene države trebala biti? u drugoj državi?! kako uopće vi zamišljate održavanje reda? jedno su prosvjedi, a sasvim drugo ubijanje i diverzije vojnih i policijskih objekata. ajmo dići u zrak naše ministarstvo un. poslova. pa da vidimo, hoće li nas podržati u svijetu. to je analogija, koji naši vrli novinari, aka piskarala, ne vide.

OB
-obrisani-
14:18 27.12.2011.

Promatrači su počeli misiju kako bi provjerili pridržava li se Damask mirovnog plana .......... Dobro su ove novine VL naucile lagati od americko-zionisticko-britanske stampe Istina je: Promatrači su počeli misiju kako bi provjerili pridržavaju li se revolucionari koji su financirani Izraelom & London mirovnog plana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije