Reakcija

U ime obitelji: Očekujemo da saborski zastupnici ne prihvate Zakon o životnom partnerstvu

Lino Zanjić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
24.06.2014.
u 19:46

Nedopustivo je da aktualna vlast i predsjednik Josipović karakteristike braka dodaju sadržajno potpuno drugačijoj zajednici, rekao je Lino Zonjić, predsjednik udruge U ime obitelji

Na današnjoj sjednici Vlade prihvaćen je Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu čime SDP-ova Vlada nastavlja s nametanjem ideologije ne poštujući volju građana iskazanu na referendumu o braku. Ustav RH jasno definira da je brak zajednica žene i muškarca. Nedopustivo je da aktualna vlast i predsjednik Josipović karakteristike braka dodaju sadržajno potpuno drugačijoj zajednici. Oočekujemo da saborski zastupnici, kojoj god da stranci pripadali, ne sudjeluju u ovoj farsi demokracije, izjavio je Lino Zonjić, predsjednik Udruge „U ime obitelji“.

Podsjetimo, U ime obitelji uputila je u siječnju pismo svim saborskim zastupnicima u kojima je iskazala svoje mišljenje u vezi Prijedloga zakona za koji smatra kako predstavlja izigravanje volje birača iskazane na prvom ustavotvornom narodnom referendumu u prosincu 2013., te stvara veliko nepovjerenje građana u pravnu državu i vladavinu prava. 

Udruga je u svojim prijedlozima amandmana koje je uputila saborskim zastupnicima istaknula kako je prijedlog zakona neusklađen s ostatkom pravne stečevine RH te unosi ozbiljne prijetnje slobodi misli, govora, odgoja i vjeroispovijesti. U ime obitelji smatra da je na kraju i diskriminatoran te očiti pokušaj stvaranja paralelnog zakonodavstva odnosno “istospolnog braka pod drugim imenom”.

Udruga smatra da su građani na referendumu poslali širu vrijednosnu poruku o zaštiti sadržaja braka, a ne samo njegovog naziva te se na ovaj način pokušava izmanipulirati volja građana izražena na referendumu, a što svakako dovodi do nedemokratske pravne nesigurnosti. Prijedlogom se uvode instituti iz obiteljskog prava i postupaka koji se faktično odnose na brak i bračne odnose te se uređuju na identičan način, samo pod drugim nazivom.

>> Svi žele moderniji izborni sustav, ali ne po metodi Željke Markić

Komentara 15

CR
crnogorica
20:22 24.06.2014.

Sve će doneseno nasilno biti ukinuto. Fešta je pri kraju.

Avatar vh1
vh1
20:32 24.06.2014.

Očekujemo da HDZ donese zakon o denacionalizaciji, i da se svi koje su komunisti dognali sa planinskih bespuća u gradove rasparanih gaća vrate u prirodna staništa sa vlakom bez voznog reda, ali u obrnutom smjeru u planine, među vukove i zmije.

LI
list68
20:28 24.06.2014.

Od buduće vlade, mada će ona najvjerojatnije opet biti "HDZ", oćekujemo, i već sada tražimo da ukine sve zakone koje je ova "komunističko-partijaška" vlada donijela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije