DESETAK RANJENIH

U izraelskim napadima na Libanon četvero ubijenih, među njima i dvoje djece

Ilustracija
Foto: Reuters
1/5
14.02.2024.
u 17:29

Razmjena vatre između Hezbolaha i izraelske vojske traje već više od četiri mjeseca, nakon što je libanonska oružana skupina lansirala rakete preko granice u znak potpore svome palestinskom savezniku Hamasu, koji je pokrenuo napad na Izrael.

U nizu izraelskih napada na sela u južnome Libanonu u srijedu su ubijene četiri osobe, a ranjeno ih je desetak, rekla su dva libanonska sigurnosna izvora, dok Izrael tvrdi da je zračnim napadima i bombardiranjem odgovorio na Hezbolahovo raketiranje.

U izraelskom napadu na selo Al-Savanu smrtno su stradali žena i njezino dvoje djece, rekli su izvori, dodajući da je na jugu Libanona ranjeno jedanaest osoba, a materijalna je šteta golema. Hezbolah je objavio da je u napadu na drugi grad ubijen jedan od njegovih boraca.

Razmjena vatre između Hezbolaha i izraelske vojske traje već više od četiri mjeseca, nakon što je libanonska oružana skupina lansirala rakete preko granice u znak potpore svome palestinskom savezniku Hamasu, koji je pokrenuo napad na Izrael. Hezbolah u srijedu nije izvijestio o operacijama. Njihov je predstavnik kazao da današnji izraelski napadi na libanonski teritorij "ne mogu proći bez odgovora".

Ilustracija
1/15

Ilana Stein, glasnogovornica izraelske vlade, novinarima je u srijedu potvrdila informaciju o napadima iz smjera Libanona. "Oduvijek smo jasno isticali da Izrael nije zainteresiran za rat na dvjema frontama, no budemo li isprovocirani, žestoko ćemo odgovoriti", rekla je. "Sadašnja situacija, a to je mnoštvo raseljenih Izraelaca koji se ne mogu vratiti domovima, nepodnošljiva je. Moraju se moći vratiti kućama i živjeti u miru i sigurnosti."

VEZANI ČLANCI:

Stein i izraelska vojska u srijedu su potvrdili da je vojska odgovorila na prekograničnu raketnu vatru iz Libanona.

VIDEO Video s kacige izraelskog vojnika

Komentara 1

SE
Serengeti
20:18 14.02.2024.

Jedan članak o ratu u Izraelu, 8 članaka o ratu u Ukrajini. Vidi se gdje fokus čitatelja mira biti. Za vašu informaciju 11 700 DJECE je ubijeno u Gazi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije