karlovačka županija

U karanteni u Hotelu Grabovac do sada bilo 29 osoba

Hotel Grabovac
Foto: Stožer civilne zaštite Karlovačke županije
1/10
27.04.2020.
u 15:07

Od ukupnog broja djelatnika, aktivirano je njih 15 koji rade na organizaciji i praćenju uputa dobivenih od Stožera za provođenje postupaka u karanteni

Hotel Grabovac u istoimenom naselju u Općini Rakovica, po odluci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije od pojave epidemije koronavirusa, a odlukom Stožera CZ Karlovačke županije, prenamijenjen je u karantenu u kojem je trenutno u samoizolaciji 5 osoba, o kojima u 3 smjene brine 15 djelatnika.

 - Od ukupnog broja djelatnika, aktivirano je njih 15 koji rade na organizaciji i praćenju uputa dobivenih od Stožera za provođenje postupaka u karanteni. To se odnosi na prihvat gostiju, smještaj, uz napomenu da je sve beskontaktno te uz strogo pridržavanje sigurnosnih mjera i obveznu dezinfekciju – kazala je Dragana Franjković, predstojnica podružnice hotelijerstva i ugostiteljstva NP Plitvička jezera, obzirom da se hotel nalazi 11 kilometara od ulaska u Nacionalni park.

U obilasku karantene danas su u smjeni bile i dvije djelatnice Bara Hodak i Marija Vuković. Opremljene zaštitnim odijelima i maskama, istaknule su kako je ovo za njih jedno potpuno novo iskustvo, situacija na koju su se brzo naviknule. Kao i svi ostali djelatnici, njihov posao uključuje dostavu hrane do soba, gdje osobe koje se nalaze u samoizolaciji preuzmu hranu kad se one udalje, praćenje temperature osoba, a nerijetko i samo telefonski razgovor s gostima kako bi im skratili vrijeme koje moraju tamo provesti.

Karlovačka županija je za potrebe karantene poslala dvije pošiljke zaštitne opreme kako bi olakšala rad svih djelatnika.

- Obilaskom hotela, u ovom slučaju prilagođene karantene, možemo svjedočiti besprijekornom funkcioniranju karantene te iznimnoj brizi koju svi ovdje ulažu kako bi boravak onih osoba koje moraju biti u samoizolaciji bio što lakši. Zahvaljujemo svima koji nesebično pružaju svoju pomoć s nadom da će sve brzo završiti i da će ovaj prekrasan hotel ponovno preuzeti svoju pravu namjenu i da će uskoro biti pun turista, što ovaj kraj to i zaslužuje – kazala je Vesna Hajsan-Dolinar, zamjenica župana.

Do sada je u karanteni boravilo 29 osoba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije