Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrov lov na birače?

U nešto više od mjesec dana Marin Piletić tri puta posjetio Vukovarsko - srijemsku županiju i to nije kraj

Marin Piletić
Foto: Branimir Bradarić
1/3
21.03.2024.
u 14:03

Kako je danas Svjetski dan osoba s Downovim sindromom Piletić je rekao kako Vlada neće štedjeti na djeci s teškoćama u razvoju kako bi osnažili samu djecu ali i njihove roditelje.

Iako izborna kampanja za predstojeće parlamentarne izbore još uvijek nije službeno počelo političke stranke, ali i pojedinci, čine sve da se približe biračima kako bi zadobili njihovo povjerenje. Jedan od primjera tome je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je s promjenama izbornih jedinica postao nositelj liste HDZ-a za 5. izbornu jedinicu.

Pred skore izbore Piletić je počeo učestalo posjećivati Vukovarsko – srijemsku županiju koja se smatra jednom od „tvrđava“ HDZ-a i samim tim je ključna za ostvarivanje dobrih rezultata u 5. izbornoj jedinici. Tako je Piletić u nešto više od mjesec dana čak tri puta posjetio Vukovarsko – srijemsku županiju. Prije toga, od travnja 2022. godine, niti novinari na terenu se ne mogu prisjetiti neke njegove službene posjete ovom dijelu Hrvatske. Prvo je 14. veljače u Vinkovcima podijelio 39 ugovora iz programa Zaželi da bi potom 15. ožujka posjetio Otok i tamo podijelio novih 13 ugovora iz istog programa. Međutim, niti to nije bilo dovoljno jer je Piletić Vukovarsko – srijemsku županiju posjetio i danas, 21. ožujka kada je posjetio Dječji vrtić Vinkovci koji je slavio Dan ustanove. U sklopu nove posjete županiji Piletić je ovaj put posjetio i Vukovar, Bošnjake i Županju.

Na novinarski upit jesu li njegove učestale posjete Vukovarsko – srijemskoj županiji u proteklih mjesec dana pokušaj približavanja biračima ili upoznavanje s izbornom jedinicom Piletić je rekao kako njega ne treba upoznavati sa Slavonijom jer on u Slavoniji i živi te da je kroz razne dužnosti radio za Slavoniju i surađivao s ljudima iz ovoga dijela Hrvatske.

 

 

-Nema dana ili tjedna da ne odgovaramo na pozive jedinica lokalne samouprave. Isto tako nema niti jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj koja nije sudjelovala u projektu Zaželi tako da ugovore iz novoga kruga dijelimo širom Hrvatske. Zašto ne bi zahvalili svima koji su do sada provodili te projekte i oči u oči im rekli hvala – rekao je Piletić ne dajući konkretan odgovor.

 

 

Tijekom svoga obilaska vrtića Piletić se družio i fotografirao s djecom tako da će se i o tome detalju vjerojatno još govoriti iako ministar nije niti u jednom trenutku spominjao izbore. Zato je, kao i premijer, govorio o dosadašnjim postignućima pa je tako kazao kako je Vlada RH do sada u izgradnju novih vrtića diljem Hrvatske uložila oko milijardu eura te da je izgrađeno 800 novih vrtića. Rekao je i kako se sklapaju novi ugovori te da će taj broj rasti. Kako je danas Svjetski dan osoba s Downovim sindromom Piletić je rekao kako Vlada neće štedjeti na djeci s teškoćama u razvoju kako bi osnažili samu djecu ali i njihove roditelje.

Napomenuo je kako je u Vukovarsko – srijemskoj povećan broj socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju kao i da su sa donošenjem Zakona o inkluzivnom dodatku za više od dva puta povećani dosadašnji iznosi te da je sve to jasna poruka ove Vlade da želi omogućiti kvalitetniji život djeci s teškoćama u razvoju kao i njihovim roditeljima.

VIDEO: Milanović: "Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako"

Komentara 2

DU
Deleted user
07:23 22.03.2024.

Negko ako HDZ-u treba još jedno otvaranje može kod mene u kući službeno otvoriti zamjenu stropne žarulje i pohvaliti se kako će to dati nemjerljiv zamah našem gospodarstvu!

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
17:25 21.03.2024.

Zaboravili ste napisati da uglavnom obilazi uporišta najvjernijeg koalicijskog partnera: Bobotu, Trpinju, Negoslavce i Borovo Selo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije