Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA AMBROSIA

U Portugalu uhićeno 11 osoba zbog porezne prevare pri prodaji hrane. Šteta oko 30 milijuna eura

European Public Prosecutor's Office, EuStA, EPPO
Horst Galuschka/DPA
05.07.2024.
u 07:57

Tijekom akcije koja je rezultirala  uhićenjem 11 osoba, obavljene su 222 pretrage.

U akciji kodnog imena Ambrosia 11 osoba uhićeno je u Portugalu po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO). Sumnjiči ih se da su bili dio kriminalne organizacije koja je varala na PDV- u  prilikom trgovine s prehrambenim proizvodima poput maslinova ulja, ulja, šećera.... Šteta se procjenjuje na oko 30 milijuna eura.  

Tijekom akcije koja je rezultirala  uhićenjem 11 osoba, obavljene su 222 pretrage. U tu brojku spada i pretraga 46 kompanija, četiri odvjetnička ureda, 136 vozila te 40 kuća i stanova, a pretrage je obavilo 230 policajaca u Portugalu, ali i na nekim lokacijama u Španjolskoj i Francuskoj. U tim pretragama zaplijenjena su 43 vozila i 120.000 eura u gotovini. Istragom su obuhvaćene 102 tvrtke čija su sjedišta u Portugalu no posluju u Španjolskoj i Francuskoj.

Riječ je o tvrtkama   koje su kupovale hranu i piće u Portugalu preko fiktivnih tvrtki koristeći se shemom nestajućih trgovaca, čime su izbjegli plaćanje PVD-a, jer se činilo da se trguje na međunarodnoj razini iako roba nikada nije napuštala Portugal.   

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
09:19 05.07.2024.

Kad će kod nas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije