HUMANITARNA AKCIJA

U Sl. Brodu održan veliki spektakl obitelji Rucner i prijatelja

ana rucner,vlado kalember,goran karan,mario rucner (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
17.09.2013.
u 08:24

Nastupio je i Vlado Kalember, kao i Goran Karan, koji se rado odazvao i iz Splita potegnuo kombijem

Udruga osoba s invaliditetom \"Loco-Moto\" sinoć je pokrenula veliku kampanju za uređenje novog prostora u dvorani \"Vijuš\" za što su potrebna značajna novčana sredstva. Na njihov poziv odazvali su se svi članovi glazbene obitelji Rucner, Snježana i Dragan s Gudačkim kvartetom \"Rucner\", te njihova djeca Mario sa \"Mario Rucner Projectom\" i u ovom trenutku najpoznatija članica obitelji i međunarodna zvijezda Ana Rucner na violončelu. Kako ne bi u Slavonski Brod došli sami, pozvali su i svoje prijatelje, Vladu Kalembera, Aninog supruga, koji je u jednu ruku član obitelji i Gorana Karana koji se rado odazvao i iz Splita potegnuo kombijem kako bi sinoć nastupao na ovom velikom humanitarnom koncertu u Slavonskom Brodu.

Program je u dobro popunjenoj Kazališno - koncertnoj dvorani započeo klasičnom glazbom Gudačkog kvarteta \"Rucner\", a u ležernoj atmosferi nastavljen je duetom Kalember - Karan. Lagano se zabavljajući, zajedno s publikom otpjevali su seriju svojih najvećih hitova. Nakon toga uslijedio je pravi mali spektakl Maria i Ane, te njihovo prepoznatljivo temperamentno muziciranje, što je brodska publika nagradila brojnim dugim aplauzima.

- Naš cilj je postignut, iako neposredno nakon koncerta još nemamo konačnu brojku. Za sada je gotovo sigurno da smo prikupili preko 40 tisuća kuna. Zadovoljni smo, jer je ovo sami početak kampanje. Nakon koncerta drugi projekti idu dalje sve dok ne prikupimo dovoljno sredstava za opremanje novih prostora Udruge. Započet ćemo radove, pa kako sredstva budu pristizala, u etapama planiramo i uređivati prostor. U Sportskoj dvorani \"Vijuš\" na raspolaganju nam je 250 četvornih metara \"roh-bau\" prostora u prizemlju koji je idealan za nas, jer se prostire u jednom nivou i u potpunosti je pristupačan invalidima. Ispred se nalaze četiri označena invalidska mjesta za parkiranje vozila. Ako tome pridodamo blizinu gradskih bazena, koji su ustvari najbolja terapija za invalidne osobe taj nam prostor u budućnosti rješava sve naše probleme koje smo do sada imali. S obzirom na to da smo krenuli s programom dnevnog boravka za invalidne osobe u kojem sada već boravi jedan veliki dio naših članova gotovo svaki dan to planiramo nastaviti i u našem novom prostoru, te proširiti naš rad na onaj ostali dio aktivnosti koje do sada nismo mogli pružiti zbog skučenosti prostora, obzirom da Udruga u ovom trenutku broji 460 članova. Novi prostor omogućuje nam i do stotinjak članova koji istovremeno mogu boraviti u njemu i baviti se brojnim aktivnostima poput informatičkih i kreativnih radionica, psiho-specijalne pomoći, brojnih najobičnijih dnevnih aktivnosti kao što su kuhanje, spremanje i samostalno življenje. To je za jedan dio naših članova od vitalnog značaja. Ako sve bude teklo po planu prostor planiramo u potpunosti urediti i prilagoditi ga našim potrebama u roku od godinu dana. To nam je naš plan, do tada radove i sve naše aktivnosti oko uređenja moramo privesti kraju i prostor staviti u funkciju. Planiramo da bi do kraja ukupno trebali uložiti oko 300 tisuća kuna, a tu smo uračunali i sve potrebne priključke poput vode, struje, grijanja, telefonske linije i slično, kaže Tomislav Goll, dopredsjednik Udruge osoba s invaliditetom \"Loco-Moto\".

>> Ana Rucner jutarnjim koncertom otvorila festival \'Ana u gradu\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije