Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špancirfest

U Slavonskom dvorištu snaše, kulen, rakija i tambure

slavonsko dvoriste
Privatna arhiva
15.08.2011.
u 12:30

U dvorištu na uglu Bakačeve i Gajeve ulice Slavonci će pokazati svoju gostoljubivost, a njihov izložbeno-prodajni prostor bit će otvoren od jutra do kasne večeri

Novost ovogodišnjeg Špancirfesta, koji će se održati od 19. do 28. kolovoza pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, oduševit će gurmane i veseljake. Po prvi puta Špancirfest i službeno, kao zasebnu cjelinu, predstavlja turističku ponudu neke druge hrvatske regije. Tijekom svih 10 dana Festivala dobrih emocija, naime, bit će otvoreno Slavonsko dvorište. Ideja je potekla iz suradnje turističkih zajednica gardova  Varaždina i Županje, a posjetitelji Špancirfesta moći će se upoznati s autohtonim proizvodima Slavonije.

U dvorištu na uglu Bakačeve i Gajeve ulice Slavonci će pokazati svoju gostoljubivost, a njihov izložbeno-prodajni prostor bit će otvoren od jutra do kasne večeri. Šarenilu će doprinijeti suveniri i predmeti izrađeni vrijednim rukama članova udruga i obrtnika koji su zaslužni za očuvanje slavonske kulturne baštine.

Udruga Zlatne ruke predstavit će zlatovez i šlingu, a Etno Ana tradicionalne narodne nošnje. Kata Žigmundovac donijet će šarene tikvice dok će obrt Bo-Art prezentirati oslikane boce i slavonske suvenire. Obrt Toma obogatit će ponudu Slavonskog dvorišta tradicionalnim proizvodima od kože.

Obilježje dvorišta svakako je i bogata gastro ponude. Po prihvatljivim cijenama Slavonci će prodavati kulen, kulenovoj seku, kobasice i čvarke, proizvedene  u mesnici As koja njeguje recepturu svojih predaka. U pravom slavonskom dvorištu ne smiju se zanemariti ni "poderane gaće". Riječ je o slavonskim listarićima, proizvodu od tijesta. Spravljanje listarića predstavit će snaše iz Zadruge Šokački divani. Vinarija Dragun dvorište će opskrbiti odličnim iločkim vinom, a za one hrabrije tu je će biti Snašina šljivovica. Doživljaj Slavonskog dvorišta upotpunit će zvuci tambura.

Komentara 1

BB
bbbk
21:57 15.08.2011.

A jesu li tu rakiju prijavili carini? he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije