spremni na sve

U slučaju kiše predstavljen plan B otvorenja 57. Vinkovačkih jeseni

Vinkovci: Svečani mimohod sudionika 55. Vinkovačkih jeseni
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
15.09.2022.
u 17:20

U slučaju otvorenja u dvorani prijenos će realizirati Vinkovačka televizija, a ako ostane kako želimo da bude, otvorenje tradicionalno prenosi Hrvatska televizija.

Za nešto više od 24 sata biti će održana Svečanost otvorenja 57. Vinkovačkih jeseni, a vremenska prognoza ni ove godine ne obećava. S obzirom na to da se ono događa pod vedrim nebom pa vremenski uvjeti neminovno utječu na Vinkovačke jeseni, Organizacijski je odbor, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, poučen prošlogodišnjim iskustvom, odlučio pripremiti otvorenje istovremeno na potencijalno dvije lokacije.

-Prva je naravno ovdje u središtu grada, na trgu, pod vedrim nebom na glavnoj pozornici i ako vrijeme dopusti, sutra navečer ovdje će biti održano otvorenje. Alternativna lokacija sa sličnom scenom bit će u sportskoj dvorani OŠ A.G.Matoša na Lapovcima u kojoj će se održati otvorenje ako vrijeme bude takvo da ne možemo biti vani. Ono što je važno, u dvorani smo ograničeni brojem mjesta odnosno gledatelja koji će moći ući. Pozivamo sve koji imaju želju uživo pratiti Svečanost otvorenja, ako se ono dogodi u dvorani, da dođu barem pola sata ranije do dvorane, pa sve one koje uđu na vrijeme i budemo ih mogli smjestiti, jer kasnije to neće biti moguće nakon što krene izravni prijenos – rekao je Bosančić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare.

U slučaju otvorenja u dvorani prijenos će realizirati Vinkovačka televizija, a ako ostane kako želimo da bude, otvorenje tradicionalno prenosi Hrvatska televizija. Kroz sve ove godine Svečanost otvorenja isprofilirala se u svojevrsnu manifestaciju za sebe, zaseban brend Vinkovačkih jeseni. Utoliko je ono iznimno važno svima koji će od 20:10 biti u izravnom prijenosu uz male ekrane, ali posebice svim gostima grada i domaćinima svim Vinkovčankama i Vinkovčanima koji će se htjeti uputiti u središte grada.

-Ovih nekoliko dana, osjećam da je bilo izvrsno što govore i naši sugrađani, a i svi koji su ovih dana posjetili naš grad. Zadnji vikend finale je manifestacijom sa Svečanim otvorenjem i mimohodom kao kruna svega što radimo kroz Vinkovačke jeseni i nema veće ljepote od slike na vinkovačkim ulicama kada krenu svi ti KUD-ovi pokazujući svu raskoš i bogatstvo tradicijske culture – kazao je Bosančić..

U dobroj vjeri, nadanja su usmjerena prema povoljnoj vremenskoj prognozi i standardnoj lokaciji pod vedrim nebom u središtu grada, no za ne daj Bože bit će aktiviran plan B, tako da Svečanost otvorenja 57. Vinkovačkih jeseni neće biti ni u kom slučaju otkazana odnosno prekinuta kao što je bila nužda prošle godine.

VIDEO: Volodimir Zelenski imao prometnu nesreću kada se vraćao za Kijev s bojišta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije