Westgate Tower

U Splitu otvorena najviša zgrada u Hrvatskoj: Visoka je 135 metara i vrijedna 110 milijuna eura

Split: Noćne fotografije Westgate Towera
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
17.07.2023.
u 12:02

Ovaj neboder se sastoji od 35 katova - 28 nadzemnih i šest podzemnih - u kojima će, među ostalim, poslovati Ericsson Nikola Tesla i još niz informatičkih tvrtki

Najviša zgrada u Hrvatskoj Westgate Tower, visok 135 metara i vrijedan 110 milijuna eura, od danas počinje raditi, priopćila je u ponedjeljak Westgate grupa. Kako je navedeno, u ovoj zgradi, čiju je gradnju kreditirala Hrvatska banka za obnovu razvoj (HBOR), bit će ukupno više od 1.000 zaposlenika.

Ovaj neboder se sastoji od 35 katova - 28 nadzemnih i šest podzemnih - u kojima će, među ostalim, poslovati Ericsson Nikola Tesla i još niz informatičkih tvrtki, izvijestili u iz Westgate grupe. Neki katovi, oni gdje će boraviti Ericsson, ostakljeni su blindiranim staklima te su usklađeni s protuterorističkim standardima pošto je riječ o ogromnim bazama podataka i osjetljivom informatičkom poslovanju. Također, zgrada ima i nuklearno sklonište, rekli su u Westgate grupi.

Najvažniji dio poslovanja odnosi se na AC Hotel by Marriott. Riječ je o prvom AC hotelu (brendu iz portfelja Marriott) u Hrvatskoj koji će poslovati na 15 katova i tri podzemne etaže. 

VEZANI ČLANCI:

Neboder je prošle godine u Londonu osvojio međunarodno priznanje Europen Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene. Predstavnik investitora Westgate grupe Josip Komar je izjavio kako će ovaj neboder u Splitu, oplemeniti lokalnu ekonomiju i infrastrukturu.

"Kako smo bili u utrci s vremenom u špici sezone, svečano otvorenje hotela organizirat ćemo u rujnu ili listopadu", rekao je Komar. 

VIDEO Sramotni prizor kod Pelješkog mosta: 'Kanalizacija se ispušta u more na mjestu gdje ljudi dovode djecu na kupanje'

Ključne riječi

Komentara 5

DE
Demigodessnixie
12:53 17.07.2023.

Speedy Gonzales niti je Praljak srušio ikakav most, što je odavno dokazano, niti je išta takvo rekao...ta izjava se odnosi na trebinjskog 4tnika koji je tvrdio da će kad sruše Dubrovnik izgraditi novi i ljepši...jesi li i ti jedan s Vučićevog spiska 14.000 trolova

Avatar Caerus
Caerus
12:08 17.07.2023.

Ma šta bi u Splitu bila najveća... Sad će purgerima Srbin sa Senfom napravit još veću 🤭

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije