Heinzelova ulica

U Zagrebu buknuo novi požar: Gorjelo u ugostiteljskom objektu

Zagreb:  U konobi Burin u Heinzelovoj ulici izbio požar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
01.06.2022.
u 08:45

- Pozivom na telefon konobe osoba javlja da se radilo o požaru masti te da je pogasila požar, ali da se možda uvukao u dimovodne kanale - navode vatrogasci

U Zagrebu je jutros buknuo još jedan požar. Kako su objavili vatrogasci, gorjelo je u poslovnom prostoru u Heinzelovoj ulici. Oni su, naime, primili dojavu o dimu iz zgrade oko 08.20 sati. 

- Pozivom na telefon konobe, osoba javlja da se radilo o požaru masti te da je pogasila požar, ali da se možda uvukao u dimovodne kanale - navode vatrogasci. Na intervenciji je bilo 12 vatrogasaca s tri vozila. 

Vatrogasci poslali upozorenje

Neočišćen ventilacijski sistem obložen je slojem masti i prljavštine te kao takav, upozoravaju vatrogasci, pridonosi povećanom riziku od požara. Ističu kako je posebno opasan ventilacijski sistem kuhinja ili prostora koji služe za pripremu hrane jer, uz povećan rizik od požara, postoji i opasnost od raznih zaraza.

- Neugodan miris iz kuhinjskih napa posljedica je prljavog ventilacijskog sistema u kojemu je došlo do razvijanja bakterija u sloju masnoća i prljavštine kojima je ventilacijski sistem obložen. Povišena temperatura i masnoće odlična su podloga za razvijanje bakterija te mogu uzrokovati razne infekcije i bolesti - dodaju.

Prema zakonskoj regulativi, ventilacijski kanali u ugostiteljskim objektima moraju se čistiti najmanje jednom godišnje, a ventilacijski kanali u prostorijama gdje se priprema hrana svaka tri mjeseca. Naime, svaki je ugostiteljski objekt dužan voditi evidenciju o tome.

VIDEO Jutro nakon velikog požara u kojem je ozlijeđeno četvero ljudi u Frankopanskoj ulici

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar PrvoPoljeBijelo
PrvoPoljeBijelo
13:58 01.06.2022.

sad će to čika Tomašević sa ekipom da riješi, samo sto nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije