Skupi team building

U županiji se nisu mogli dogovoriti tko je platio trošak!

županijski vijećnici nisu bili protiv odlaska na izlet
Nikola Čutuk/PIXSELL
11.05.2011.
u 10:44

Pored vlastitih Top termi, vladajuća koalicija u županiji se odmarala u skupim Toplicama Sveti Martin. Šef kabineta Marjanović kaže da je svatko svoje platio, a predsjendik Skupštine Ž. Kardaš kaže da su to učinili sponzori

Više desetaka vijećnika iz vladajuće koalicije u Skupštini Sisačko-moslavačke županije, članova Savjeta i djelatnika Županije, protekli petak i subotu proveli su na wellnessu i team buildingu u Toplicama Sveti Martin, gdje pansion stoji do 599 kuna po osobi.

Tu smo informaciju mailom od “ljutitog vijećnika SDP-a”, koji je bio nazočan izletu, ali je bio nezadovoljan što se novac davao luksuznim i skupljim toplicama, dok  županija ima toplice u svom vlasništvu - Top-Terme.

U tim istim Top-Termama radnici su prije dva tjedna dobili tek plaću za prvu polovicu veljače, a sada je županija platila 18.700 kuna tuđim toplicama.

Želeći provjeriti tu informaciju, u županiji smo naišli na konfuznost. Dva su nam vijećnika potvrdila da nisu platili ništa, i da ih je županija častila, predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš (HSP) također je rekao da ništa nije platio, no da je boravak 30-ak osoba bio sponzoriran, a u službenom odgovoru iz županije stoji da su svi vijećnici boravili na svoj račun, no ni to se nije ispostavilo točno.

Kad smo tražili račun od Željka Marjanovića, šefa kabineta županice Marine Lovrić Merzel, da dokažu te svoje tvrdnje, on nam je rekao da je trošak za sve plaćen preko računa njegove sobe.

– Ja sam platio s računa svoje sobe 18.700 kuna za sve, a onda smo skupljali novac. Županica i dožupani, s većim plaćama, sami su platili, a ostali su ili platili ili smo ih pokrili – kazuje nam Željko Marjanović. Nije mogao reći zašto neki vijećnici tvrde da nisu ništa platili i da ne znaju ni o kakvom skupljanju novca, a nije znao reći tko je pokrio onda trošak za one koji nisu platili. Pogotovo nije znao reći kako to da predsjednik Skupštine Željko Kardaš tvrdi da je sve platio sponzor, i tko je onda u stvari platio boravak?!

No, nisu svi ni išli na team building. Naš izvor tvrdi da su zaposlenici bili pomno birani, a i da, primjerice, nije išla dožupanica Mira Harcet iz redova HNS-a.

– Ja nisam išla ni na Plitvice s njima, ni sada u Sveti Martin. Smatram da je to neodgovorno prema građanima – rekla je Harcet kad smo je nazvali da provjerimo zašto nije bila u Svetom Martinu. Tko sve to plaća, nije nam znala reći.

Navika je vladajućih vijećnika da se, zajedno sa svim savjetnicima i šefovima stranačkih ogranaka, prije svake sjednice Skupštine dogovaraju u opuštajućem okolišu.

Omiljeno im je izletište bila lovačka kuća u Brezovici, no zalutali su jednom i do Plitvica. I tada su tvrdili da su sve sami platili, mada su neki rekli da nije baš bilo tako. No, ni u Plitvicama, ni u Sv. Martinu, nije se ni spominjao posao.  

– Tamo nismo radili ništa pametno, uživali smo – kaže nam naš izvor, koji tvrdi da je morao ići, jer da nije otišao s ostalima u toplice pomislili bi da više nije “njihov”. 

Komentara 6

Avatar mliniški
mliniški
14:21 11.05.2011.

Novinar Perad je u tako malom članku skupio tzoliko tračeva, zbog čega zaslužuje divljenje.Ali on bi bio i sudac istražitelj, pa piše kako je od nadležnog zatražio \"da mu dokaže svoje tvrdje\" , a gle \"drznika\" nadležnog, nije dokazao, pa je ostalo sve na traču i to novinskom.

TN
tamo-neka
15:06 11.05.2011.

...kako nisu? ...pa mi smo platitli njihovo team-preseravanje u zelini... ...pored \"bisera\" u županiji, topuskog...tako je bar županica tvrdila u predizbornoj kampanji za topusko... ...sad ljudi nemaju plaću jer je zaposlila glupaču koja nema pojma o vođenju lječilišta i kojoj je plaćanje reketa partiji omogućilo fini život jer joj ovrha poždere sve...a bogami ni ne daje plaću ljudima već mjesecima, s blagoslovom županije..

Avatar dpejakovic
dpejakovic
21:15 11.05.2011.

Novinar Perad je u tako malom članku skupio tzoliko tračeva, zbog čega zaslužuje divljenje.Ali on bi bio i sudac istražitelj, pa piše kako je od nadležnog zatražio \"da mu dokaže svoje tvrdje\" , a gle \"drznika\" nadležnog, nije dokazao, pa je ostalo sve na traču i to novinskom. a gle \"drznika\" nadležnog, nije dokazao Što bi novinar trebao dokazivati nesto, pa lokalne politicare mi placamo i zelimo vidjeti gdje su racuni, ko je javni servis???? Novinar ili politicar???? Kako te nije sram reci ovako nesto za jedinog novinara u Sisku koji iznosi istinu odnosno ci njenice????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije