ZAVIST?

Učenici i organizatori demantiraju optužbe iz anonimnog pisma

ekonomska
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
28.04.2010.
u 16:03

– Nitko nije reagirao i imao neke druge prijedloge. Roditelji su isto o svemu obaviješteni i ne vjerujem da bilo tko od njih stoji iza tog dopisa – smatra Ivona Bedeniković.

Izbor nove ravnateljice Ekonomsko-turističke škole Lidije Mikšić zasjenilo je anonimno pismo potpisano kao "inicijativa" roditelja i učenika koji u dopisu upućenom medijima i prosvjetnoj inspekciji prozivaju pedagoginju za nezakonit rad.

Ružno i bezobrazno

– Učenici se pozivaju na sastanke oko dogovora za maturalnu večeru, ali im se ne daje mogućnost odlučivanja. Nametnuto im je vrijeme održavanja, mjesto, glazba i snimatelj. Novac za večeru u iznosu od 30.000 kuna nije uplaćen, a svi učenici moraju uzeti CD o snimljenom događaju što nije praksa u drugim školama. Osim toga, pedagoginja je zadužena i za učeničke izlete koje organizira samo jedna agencija. Ako netko ne ide na izlet, novac mu se ne vraća, što znači da je završio u nečijem džepu – neki su od navoda. Prozvana pedagoginja Lidija Mikšić povrijeđena tim neistinama tvrdi za iza svega stoje pojedinci iz zbornice nezadovoljni njezinim izborom za ravnateljicu.

– Dvanaest godina organiziram maturalnu večeru i ovako nešto nisam doživjela. To je jako ružno i bezobrazno. S predstavnicima razreda sastajem se svakog tjedna i sve smo dogovarali, od mjesta događaja do snimatelja i glazbe. U ožujku je za 86 učenika uplaćeno 17.200 kuna, a ostatak nakon toga. Sve se može potkrijepiti dokumentima i računima – revoltirana je Lidija Mikšić. Da je novac zaista i uplaćen, potvrdili su nam organizatori maturalne večere za učenike i profesore Ekonomsko-turističke škole. Nakon svega novoizabrana ravnateljica koja na tu dužnost stupa 15. lipnja željela je da se odustane od maturalne večere i učenicima vrati novac. Međutim, maturanti su je od toga odgovorili.

Učenici stali u obranu

– Glupo je da se ovako blati naša pedagoginja. Da nije bilo nje, ne bismo ni imali maturalnu večer, jer nas 150 ne bismo se mogli organizirati – kazala je Ivana Bajec iz 4. d razreda. Predstavnica 4. a Ivona Bedeniković također je potvrdila da su imali nekoliko ponuda i da su se svi složili s konačnim izborom.

– Nitko nije reagirao i imao neke druge prijedloge. Roditelji su isto o svemu obaviješteni i ne vjerujem da bilo tko od njih stoji iza tog dopisa – smatra karlovačka maturantica.

Komentara 6

OD
ODzizsKrajst
16:13 28.04.2010.

Kada nije riječ o nekakvoj mafiji ili zločinačkoj organizaciji, odnosno kada nije ekstremna situacija u kojoj bi nekome mogao biti ugrožen život - nema jadnije i bijednije \"zanimacije\" od pisanja anonimnih pisama. Meni da na poslu dođe u ruke anonimno pismo protiv bilo koga išlo bi ravno u koš.

CA
casperius
18:29 28.04.2010.

meni je sve to poznato, nema to veze sto je ona postala ravnateljica, ali to je radila i dok je bila pedagog skole. mi nismo imali opcije nego ici hotel D. Resu na maturalnu veceru, svirati je morala plava noc,, jedino cd-e odnosno tada vhs kasete nismo bili obavezni uzeti.

OD
ODzizsKrajst
22:31 28.04.2010.

casperius, radi se o tome da je to zapravo sporedna stvar. U ovom konkretnom slučaju, očito je iz teksta, se očito i bezobrazno laže (ili postoji velika zavjera, u kojoj sudjeluju i učenici škole, restorani, itd...). Ali to je zapravo sporedno. Stvar je u tome da su ljudi danas (barem u Hrvatskoj) postali jadna, apatična i zla bezmuda masa. O čemu mi pričamo? Mafijašu koji je pobio 150 ljudi? Ratnom zločincu? Ne, pričamo o običnoj ravnateljici jedne obične prosječne škole u jednom običnom prosječnom gradu obične prosječne veličine. Ako postoje nepravilnosti, a netko nema muda da se tome suprotstavi na drugi način osim pisanjem anonimnih pisama (evidentno garniranih i lažima, a ako doista postoje nepravilnosti čemu onda laži pitam se?) onda zbilja nije ni zaslužio nikakvu pomoć niti da mu bude bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije