Do 31.01.2019.

Učenici, prijavite se na natječaj sa svojim razredom, objasnite zašto je važna financijska pismenost i osvojite vrijedne nagrade

Mala akademija financija
Foto: Shutterstock
10.01.2019.
u 13:19

Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja te će u tim školama u veljači i ožujku 2019. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti.

Učenici od petih do osmih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske do 31. siječnja ove godine mogu se prijaviti na Večernjakov natječaj "Mala akademija financija". Riječ je o edukativnom projektu kojeg je Večernji list pokrenuo u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, a sve kako bi se među učenicima osnovnih škola, koji će u sklopu reforme obrazovanja učiti o financijskoj pismenosti, ukazala važnost štednje, usvojili osnovni financijski pojmovi ali i potaknula kreativnost i poduzetnički duh među mladima.

Tako učenici za prijavu na natječaj trebaju poslati esej/rad na temu o tome zašto je važna edukacija o financijskoj pismenosti i što njome žele postići. Učenici se na natječaj prijavljuju timski - u timu sudjeluje cijeli razred - maksimalno 35 učenika.

Timovi s mentorom mogu prijaviti po jedan rad u kategoriji 1 (5. i 6. razred) ili u kategoriji 2 (7. i 8. razred). Jedan tim, dakle, može prijaviti najviše jedan rad u odabranoj kategoriji, a jedna osnovna škola može prijaviti najviše dva rada (po jedan u svakoj kategoriji).

Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja te će u tim školama u veljači i ožujku 2019. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti. Edukativne radionice na temu financijske pismenosti provest će docentice Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, doc. dr. sc. Dajana Cvrlje i doc. dr. sc. Andrea Lučić, prema udžbeniku o osobnim financijama za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Novac i ja“. Svi sudionici edukacija dobit će certifikat.

Sljedeći krug nagradnog natječaja traje od 1. travnja do 15. svibnja 2019. U tom razdoblju prijavljeni timovi koji su bili na edukaciji o financijskoj pismenosti trebaju poslati svoj rad na zadanu temu na službeni e-mail projekta mafin@vecernji.net ili na adresu Večernjeg lista d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb. Kreativan rad na temu financijske pismenosti može biti napravljen u jednoj od sljedećih tehnika: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike. U svibnju 2019. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije