UBOJSTVO NOVINARA

Udruženje novinara Srbije: Simović i Luković ubili su Ćuruviju

Simović
Screenshot: RTS
18.06.2010.
u 16:48

Predsjednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović izjavila je da je iz diplomatskih izvora dobila dokument u kojemu se navodi da su ubojice Slavka Ćuruvije pripadnici zemunskog klana.

BEOGRAD - Predsjednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović izjavila je danas da je iz diplomatskih izvora dobila dokument koji je prema potvrdi policije autentičan, u kojemu se navodi da su ubojice novinara i izdavača Slavka Ćuruvije pripadnici zemunskog klana Mile Luković i Miloš Simović, prenose srbijanski mediji.

Ona je na konferenciji za novinare u Beogradu rekla kako je u vrhu MUP-a Srbije dobila potvrdu da je dokument s iskazom Nenada Ilića, osuđenog za sudjelovanje u atentatu na lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, autentičan, za sedam godina nitko nije pokušao istražiti te navode, a ni obavijestiti javnost.

Zatražila je potporu medija kako bi se načinio pritisak na mjerodavne organe da istraže zašto su skrivani podaci o jednom od najvažnijih političkih ubojstava i zašto iskaz nije provjeren. Skupština Srbije trebala bi osnovati posebno tijelo koje će prekinuti ovu zavjeru šutnje i istražiti ubojstvo, jer, kako je rekla Ljiljana Smailović, "ne bi ga trebali voditi oni koji su na te indicije bili gluhi i nijemi sedam godina".

- Moramo doznati je li dokument sedam godina skrivan iz zle namjere pojedinca ili zbog nečijeg nemara - rekla je Ljiljan Smailović.

Novinar Slavko Ćuruvija, vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina, ubijen je 11. travnja 1999. na Uskrs, tijekom NATO-ova bombardiranja Srbije, na ulazu zgrade u središtu Beograda u kojoj je stanovao. Nalogodavci i ubojice, podsjećaju srbijanski mediji, do danas nisu pronađeni, a prijatelji, kolege i Ćuruvijina obitelj vjeruju da ubojstvo ima političku pozadinu zbog oštrih riječi i kritičkih stavova koje je taj novinar iznosio o režimu Slobodana Miloševića.

Komentara 4

AI
ac.i.de,
20:15 18.06.2010.

Ovi Zemunci jebeni neki igrači, glasaju isključivo za Šešelja, ubijaju Srbe u ime Srpstva, a žive u Hrvatskoj, tu nešto DEBELO smrdi !

PO
poirot
22:33 18.06.2010.

Valjalo bi se setiti još nekog nerasvetljenog ubistva. Sada je prilika da se otkače svi slučajevi.

ST
standup
01:06 19.06.2010.

kriminal je najizvoznija Serbska-Privredna grana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije